Ei sunt protagoniştii serialului Las Fierbinţi!

De: Nicoleta Nicolae / 01.03.2012, 06:00
Ei sunt protagoniştii serialului Las Fierbinţi!
Pe 1 martie, la PRO TV debutează “Las Fierbinţi”, un serial de comedie românesc cum nu s-a mai văzut. Să vă facem cunoştinţă cu personajele “Las Fierbinţi”!


Vasile (Gheorghe Ifrim)
Este viceprimarul din Las Fierbinţi, viitor primar, „il capo di tutti capi”. Vasile Ruscan e un profitor prin definiţie. Se preocupă în primul rând de bunăstarea personală şi de prestigiul său în sat. Face pe diplomatul şi e foarte hotărât să modernizeze satul, să-l europenizeze, luând o serie întreagă de măsuri mai degrabă ridicole şi cel mai adesea „pe contră” cu deciziile luate de fostul primar, Mitică Coman.

Giani (Costi Diţă)
Şmecheraşul prin excelenţă. Este un „simpatic”, mereu c-o replică deteaptă pe buze, e tipul care te „face din vorbe” şi e chitit, de regulă, pe „combinaţii”. Urmăreşte să facă bani şi aspiră la statutul de „baştan”, care „să facă pe toată lumea”. Este motivul pentru care unelteşte frecvent cu Bobiţă, punând la cale diverse planuri de „îmbogătire peste noapte.

Bobiţă (Mihai Bobonete)
E patronul crâşmei locale, La Fierbinţi, şi trece, drept un sătean cumsecade. În ciuda aerului hâtru, e ferm, hotărât, fără menajamente, oricând cu o replică şfichiutoare pe buze. E tovaraş bun cu Giani, în combinaţie cu care întreprinde felurite acţiuni dintre cele mai dubioase.Dorel (Mihai Rait Dragomir)

Dorel, o inimă neînfricată şi un actor desăvârşit. E fratele autist, dar genial, al lui Bobiţă. Dorel îndură orice chin, ca să devină mare vedetă. Iar când e pe scenă, se lasă cu one man show.

Robi (Leonid Doni)
Este politişt, sârguincios, tipicar. E mândru de statutul de unic poliţist al comunităţii, are imboldul de a fi mai suspicios sau mai intransigent decât e cazul. E în elementul lui când se poate adresa grav şi moralizator, adoră ocaziile când poate cita din diverse legi. Aplică legea „după capul lui”, iar zelul detectivist îl aduce în situaţiile cele mai tâmpite.Geanina (Anca Dumitra)

Este fiica fostului primar, Mitică Coman. Geanina e, fundamental, o „prostuţă de la ţară”. Fâşneaţă, dar cam fără minte, dorinţa ei cea mai arzătoare e să fie admirată în sat asemeni starurilor pe care le vede la televizor. Este şi motivul pentru care se gândeste la Bucureşti ca la idealul suprem, nutrind speranţa că va putea cândva să-şi facă o viaţă acolo. Prin urmare, principalele ei activităţi se concentrează pe perfecţionarea look-ului, pe găsirea unui „stil” şi a unor „maniere”, direct inspirate din emisiunile cu dive.Mitică Coman (Radu Gabriel)

Chiar dacă nu mai este primar, rămâne cu reflexul omului de acţiune, chestie care îl va determina să se implice mai departe în treburile satului. În capul lui, rămâne „întemeitorul” micii comunităţi, un fel de primar „voluntar”, umplându-şi timpul cu felurite alternative la iniţiativele, mereu dubioase, ale lui Vasile.

Doru (Iulian Postelnicu)
Este învăţătorul satului. Exigent cu elevii, crede în rolul lui de pedagog şi consideră că are o mare răspundere „intru educaţia tineretului de mâine”. Este tipicar, pedant, calculat, timorat – profilul şcolarului etern, mereu ascultător şi atent la reguli.

Ardiles (Mihai Margineanu)
Un sătean oarecare, cel care „urmăreşte” poveştile şi pe care le cântă. Resonneur-ul serialului, va încheia fiecare episod printr-o „cântare” cu talc.

Celentano (Adrian Vancica)
Este beţivul satului, care emite multe „filozofii” ale vieţii, în special în cârciuma lui Bobiţă.

Aspirina (Mirela Oprisor)
Este femeia uşoara din sat. Barbaţii din sat merg la ea cu pretextul de a lua diverse leacuri. E bună de pus la rană, orice durere, ea o vindecă.Firicel a lu’ Cimpoaie (Toma Cuzin)

Prietenul de băutură a lui Celentano.

Pe 1 martie Pro Tv difuzează episodul pilot al serialului „Las Fierbinţi„. Localitatea Fierbinţi se pregăteşte pentru alegeri. Viceprimarul Vasile (Gheorghe Ifrim) vrea să îi ia locul actualului primar, Mitică (Radu Gabriel). Vasile încearcă, prin tot felul de tertipuri, să-l determine pe Mitică să renunţe la scaunul de primar înainte de alegeri. Pentru că nu reuşeşte, se hotărăşte să candideze el însuşi pentru postul de primar şi să fraudeze alegerile, cu ajutorul lui Bobiţă (Mihai Bobonete), al lui Giani (Costi Diţă) şi al lui Dorel (Mihai Rait Dragomir). În final, Mitică, Vasile, Bobiţă şi Giani constată că pe lângă localitate se construieşte autostrada, pentru că Mitică a semnat un acordul care permite ca o parte din autostradă să treacă chiar prin localitatea Fierbinţi.

Las Fierbinţi se difuzează joi, la PRO TV.