Ei sunt românii premiaţi la Oscar 2012!

De: Nicoleta Nicolae / 28.02.2012, 12:16
Ei sunt românii premiaţi la Oscar 2012!
Doi români se mândresc cu faptul că au fost premiaţi la Oscar 2012! In noaptea binecunoscutului eveniment, creaţia lor a fost prezentată pe ecranul pe care au rulat cele mai bune filme ale anului.

În urmă cu două săptămâni, Petru Pop şi Radu Corlan au primit cea mai înaltă distincţie oferită de Academia Americană de Film pentru tehnologiile care au schimbat faţa industriei cinematografice. Cei doi români au făcut parte, alături de Andy Jantzen şi Richard Toftness, din echipa de la Vision Research care a creat camera digitală ultrarapidă folosită la filmarea unor pelicule precum „Inception”, „Sherlock Holmes” 1 şi 2, „Resident Evil Afterlife”, „Green Hornet”, „Secretariat”, „Zombieland”, „Source Code”, „Captain America: The First Avenger”, TRON: „Legacy” sau „Melancholia” de Lars von Trier.

Romanii de la Oscar!„La prima noastră expoziţie cu noua cameră, cei de la Kodak au încercat să ne sperie cu lunga lor lisă de patente, oferindu-ne alternativa de a ne angaja la ei. 20 de ani mai târziu, Kodak e în faliment şi patru salariaţi de la Vision Research primesc premiul Academiei Americane de Film”, a povestit Petru Pop pentru Gândul.

Citeste tot materialul pe www.gandul.info