El colecționează cele mai rare cărămizi

De: Gabriela Voicu / 23.05.2013, 15:00
El colecționează cele mai rare cărămizi
Un britanic în vârstă de 78 de ani are o pasiune mai puțin obișnuintă: colecționează cărămizi. Află ce face cu ele!

Unii colecționează timbre, alții monede, dar există cineva care colecționează și cărămizi.

De 20 de ani, Neil Brittlebank călătorește prin Marea Britanie pentru a caută cărămizi rare. El a convins-o chiar și pe fiica să, Gail, să îi păstreze o cărămidă pe care ea o găsise în Franța, pentru a o adăuga colecției lui cu circa 1.000 de cărămizi.

Pensionarul în vârstă de 78 de ani spune că fiecare are povestea ei. „Ar fi păcat să nu le păstrez, sunt parte din istoria noastră”, a declarat Neil, care deține cărămizi datând chiar și din anul 1892.

El vizitează în special locuri în care clădirile au fost demolate și caută cărămizi deosebite.

Pasiunea fostului miner pentru cărămizi a început în 1990, când a auzit că vechea lui casă din Lofthouse Colliery, Yorkshire, urma să fie dărâmată, iar spațiul folosit pentru construirea unui parc.

El a mers la locul respectiv și a întrebat pe cineva ce urma să se întâmple cu cărămizile rămase în urma demolării, iar persoana respectivă i-a spus că vor fi distruse. Neil a dorit să păstreze câteva dintre acestea și așa a început colecția sa.

El nu doar păstrează cărămizile în locuința sa actuala, situată în Leeds, ci le-a folosit pentru a construi o alee. Prietenii bărbatului s-au obișnuit deja cu pasiunea lui și chiar păstrează cărămizile pe care le găsesc pentru a i le oferi .