El este „bărbatul Barbie”, colecționarul de păpuși (Poze & Video)

Apropo.ro / 11.03.2013, 18:15
La 41 de ani, cea mai mare pasiune a sa sunt păpușile Barbie, și are atât de multe încât toate fetițele ar putea plânge de ciudă.

Este un bărbat sensibil, pasionat de păpuși Barbie, și de gonflabile cum v-a trecut prin cap când i-ați aflat vârsta: 41 de ani.

Stanley Colorite din Florida este un om de afaceri prosper: deține o firmă de curățenie. Atunci când își termină treburile de rutină, Stanley revine la marea sa pasiune – păpușile Barbie, pe care le colecționează încă din 1997.

barbie

A a adunat peste 2.000 de bucăți, iar la accesorii și ținute pentru ele nici nu le mai ține minte numărul. În fiecare an plătește 30.000 de dolari pentru achizițiile de păpuși sau orice altceva legat de ele.

În fiecare săptămână, „bărbatul Barbie” își mai cumpără câte 20 de păpuși, de oriunde le găsește.

 


 

Colecția impresionantă este găzduită în casa sa, astfel că pereții sunt tapetați cu păpușile păstrate în cutii. Locuința a fost transformată într-un adevărat muzeu.

Deși dă mulți bani anual pe păpuși, în jur de 30.000 de dolari, nu îi pare rău căci o vede ca pe o investiție bănoasă care îi poate aduce un profit, peste ani.

Partenerul său de afaceri a fost și el „infestat” cu acest microb. Dennis a devenit colecționar de păpuși Ken, și are peste 1.000 de exemplare.

Cum era de așteptat, cei doi se vizitează reciproc și discută despre pasiunea pe care o împărtășesc.

barbie

În colecția lui Stanley cea mai scumpă Barbie l-a costat 975 de dolari, iar o casă pentru aceasta în jur de 1.000 de dolari. Chiar dacă acum colecția sa valorează peste 80.000 de dolari, nu se gândește să o vândă, ci vrea să își mai vadă un vis realizat: propriul muzeu Barbie.

Colecția lui Stanley Colorite este, totuși, de Cartea Recordurilor. Marele titlu de colecționar de păpuși Barbie îi revine Bettinei Dorfmann din Dusseldorf, Germania, care deține peste 15.000 de exemplare.