El este cel mai excentric avocat din lume

Apropo.ro / 14.05.2012, 13:00
El este cel mai excentric avocat din lume
Patrick Brysbaert face rabat de la regula conform căreia un avocat trebuie să se prezinte în fața clienților cu un look extrem de serios, eventual într-un costum scump și la modă.

Avocatul Patrick Brysbaert din Belgia este excepția, pe acest segment al dreptății. Are cea mai ciudată freză din lume, Mohawk, pierce-uri și multe alte accesorii.

Costumul negru a fost înlocuit de pantalonii de piele, iar asta îl face să fie excentric.

„Avocații ar trebui să arate ce poartă pe sub robă. Ei reprezintă societatea, așa că oamenii mă plac cum sunt eu… natural”, spune Patrick.

În urmă cu 20 de ani, Patrick arăta ca orice alt avocat, un păr scurt cu o freză îngrijită, costum clasic și conducea o mașină pe măsură, un Saab. După ce s-a despărțit de parterenul său, avocatul excentric a decis să se lase de meserie și să pornească pe un alt drum.

Patrick Brysbaert

Patrick Brysbaert

În tot acest timp, Patrick și-a facut multe tatuaje, unele chiar erotice, și-a pus pierce-uri în diferite părți ale corpului, ba chiar și-a schimbat și freza banală pe care o avea, optând pentru una stil Mohawk. Astfel, se regăsea pe sine.

Deși făcea tot ce își dorea, Patrick ducea dorul meseriei sale. Așa că, în urmă cu zece ani de zile, acesta a revenit în branșă.

La cei 54 de ani pe care îi are, Patrick mărturisește că este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-a făcut. A încercat să fie hotărât, credibil și serios în fața clienților și a judecătorilor cu noua sa înfățișare.

Desigur că toți ochii sunt ațintiți asupra sa, în momentul în care intră în sala de judecată.

Patrick a înțeles și răutățile colegilor săi vis-a-vis de look-ul său, remarcile judecătorilor, dar a înțeles și le-a spus și celor din jur că important este cum își face meseria, nu cum se prezintă el la procese, din punct de vedere estetic.

Patrick Brysbaert s-ar bucura dacă și alți colegi i-ar urma gestul, mai ales că nu știi niciodată cu cine ai de-a face, atunci când în fața ta este un om cu o robă.