El va traversa Marele Canion pe frânghie, fără echipament de protecție

De: Gabriela Voicu / 21.03.2013, 14:45
El va traversa Marele Canion pe frânghie, fără echipament de protecție
Acrobatul Nik Wallenda se pregătește să traverseze o parte a Marelui Canion, pe frânghie, pe 23 iunie 2013.

Cascadorul Nik Wallenda vrea să traverseze Marele Canion, în luna iunie a acestui an, pe o frânghie aflată la nu mai puțin de 460 de metri înălțime față de sol, fără a purta echipament de protecție.

Performanța sa va fi filmată live și urmează celei de anul trecut, când Nik a devenit primul om care a traversat Cascada Niagara, pe sârmă.

Americanul în vârstă de 34 de ani, care provine dintr-o familie de acrobați, a declarat pentru Reuters că aceasta este una dintre marile sale dorințe și urmează să traverseze o parte a canionului deținută de populația Navajo, pe 23 iunie.

Nik Wallenda a traversat Cascada Niagara

Dacă pentru a traversa Niagara el a apelat la echipament de protecție și a avut nevoe de doar 25 de minute să treacă granița dintre SUA și Canada, la doar 61 de metri deasupra cascadei, de data aceasta și-a propus să meargă liber pe frânghie, iar isprava sa va fi transmisă live de Discovery Channel.

Wallenda a mai spus că și-a propus să traverseze Marele Canion încă din 2008, însă până de curând nu primise acordul populației Navajo.

El se va antrena în Florida timp de trei săptămâni și va folosi aparatură care creează curenți, similari celor cu care se va confrunta la Marele Canion.

Acrobatul a mărturisit și că va face acest demers în onoarea străbunicului său, Karl Wallenda, care a murit în 1978, în timp ce traversa distanța dintre două clădiri, în Puerto Rico.