Elder Scrolls V: Skyrim a fost premiat cu Jocul Anului 2012

Apropo.ro / 08.03.2012, 15:14
La convenția Game Developers Choice Awards (Premiile Dezvoltatorilor de Jocuri) 2012, cele mai tari echipe ale industriei jocurilor video s-au adunat pentru a afla care au fost jocurile care s-au remarcat în anul ce a trecut.

RPG-ul Elder Scrolls V: Skyrim (Role Playing Game) a fost numit jocul anului 2012 la convenția dezvoltatorilor de jocuri, găzduită de Cliff Bleszinski, șeful proiectului Gears of War de la Epic.

Directorul Skyrim Todd Howard a declarat că „nu ne-am imaginat că jocul va fi așa de bine recepșionat. A fost o cursă uimitoare pentru noi, nu doar pentru joc, cât pentru ultimii 25 de ani petrecuți la Bethesda”.

Skyrim este al cincilea episod al seriei Elder Scrolls, lansate de Bethesda, cel mai mare succes înregistrândul de abia la episodul III, intitulat Morrowind.

Jocul este un Free World RPG ceea ce înseamnă ca din prima clipă în care intri în lumea virtuala creată de Bethesda, ești liber să faci ce vrei, să te alături oricărei facțiuni și poți lua deciziile după cum îți dictează conștiința.

Elder Scrolls V: Skyrim

Acțiunile pe care le iei pe parcursul jocului îți vor afecta modul în care avansezi spre finalul poveștii principale, dar care nu va reprezenta finalul jocului, odată ce o termini.

Pe lângă acest concept de libertate virtuală, jocurile Elder Scrolls Morrowind, Oblivion și Skyrim au fost extrem de apreciate de jucători datorită și efectelor vizuale avansate și a multiplelor abilități ale personajului creat, atât fizice cât și magice.

Elder Scrolls V: Skyrim prezintă povestea unui personaj misterios, numit „Dragonborn” (Cel Nascut cu Sange de Dragon) care apare pe lume într-un moment de răscruce, când popoarele sunt măcinate de războaie iar ținuturile sunt amenințate de către o armată de dragoni care prind viață după secole de liniște și pace.

Printre celelalte distincții oferite dezvoltatorilor la GDC amintim de Portal 2, al cărui publisher este Valve, care a primit trei premii: Cea mai bună poveste, Cel mai bun audio și Cel mai bun Design.

Premiul Ambasador a fost oferit celor doi avocați Ken Doroshow și Paul M. Smith, care au reușit să convingă Curtea Suprema în a recunoaște jocurile video drept o formă de liberă exprimare.