Eleanor Oliphant se simte excelent – Numărul 1 în lista New York Times a celor mai vândute titluri

Redacția / 14.06.2018, 16:45
Eleanor Oliphant se simte excelent – Numărul 1 în lista New York Times a celor mai vândute titluri
Ştirea aceasta vine după un şir de multe altele care plasează cartea de debut a autoarei britanice Gail Honeyman printre cele mai bune cărţi ale anului.

Astfel,  Eleanor Oliphant se simte excelent a fost vândută în peste un milion de copii în Marea Britanie, s-a clasat timp de 10 săptămâni pe primul loc în topul UK Sunday Times Bestseller şi în top 10 timp de 30 de săptămâni. Cartea a obţinut la începutul anului distincţia Costa Book Awards, care premiază cele mai bune cărţi de literatură ale anului anterior, publicate în Irlanda şi Marea Britanie. Eleanor Oliphant se simte excelent a fost declarată, luna trecută, cea mai bună carte a anului în cadrul ceremoniei British Book Awards.

Povestea autoarei, care publică prima carte la 40 de ani, povestea eroinei, tema cărţii, mesajul, acela potrivit căruia oricând poţi avea viaţa pe care ţi-ai dorit-o – toate acestea sunt motive care au dus la succesul cărţii, nu numai în Marea Britanie, ci şi în Australia, Noua Zeelandă, Franţa.

Ken Follett – desemnat Comandant al Ordinului Imperiului Britanic

Cu ocazia zilei oficiale a Reginei Elisabeta, scriitorul Ken Follett a fost desemnat Comandant al Ordinului Imperiului Britanic. Regina Marii Britanii îşi sărbătoreşte ziua de naştere de două ori pe an: pe 21 aprilie, atunci când s-a născut şi în a doua sâmbătă din luna iunie.  Fondat de Regele George al V-lea în 1917, Ordinul Imperiului Britanic  este cea mai importantă distincţie cavalerească a Regatului Unit. Gradul de Comandant (Commander) le revine personalităţilor care au adus contribuţii excepţionale educaţiei, ştiinţei, culturii britanice. Ken Follett a primit această distincţie atât pentru contribuţia adusă literaturii, cât şi pentru activitatea sa de promovare a educaţiei prin lectură.

Autorul seriei Kingsbridge (O lume fără sfârşit, Stâlpii pământului, Coloana de foc) va participa vara aceasta la ceremonia de învestire în cadrul căreia îi va fi înmânată decoraţia.

„Sunt încântat şi onorat să primesc o distincţie acordată  pentru că fac lucruri pe care le iubesc – scriu cărţi,  poveşti cât mai atrăgătoare şi mai accesibile cititorilor. Cititul este o parte foarte importantă a vieţii mele, aşa că sunt fericit să îi ajut pe alţii să se bucure de acest lucru”, a afirmat Ken Follett la primirea anunţului.