Electronic Art va lansa jocuri inspirate din Star Wars

De: Marian Andrei / 07.05.2013, 15:40
Electronic Art va lansa jocuri inspirate din Star Wars
Compania americană Electronic Arts (EA) a încheiat un acord cu grupul Disney care îi oferă licența exclusivă pentru a lansa o serie de jocuri video inspirate din franciza cinematografică "Războiul stelelor"/ "Star Wars", au anunțat luni cele două companii.

Licența exclusivă obținută de EA vizează lansarea unor produse care se adresează utilizatorilor avansați, care obișnuiesc să ruleze astfel de jocuri pe computere și pe console de jocuri video.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

În schimb, Disney își va păstra drepturile asupra jocurilor care se adresează utilizatorilor ocazionali, pe telefoane inteligente, tablete și rețele de socializare online.

Franciza „Războiul stelelor” a intrat în proprietatea grupului Disney atunci când acesta a cumpărat, în toamna anului 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, LucasFilm, compania creatorului acestei francize, George Lucas.

Studiourile Disney au anunțat de atunci că vor lansa trei filme noi din această franciză de succes, ca și alte filme derivate, în care actorii principali vor fi anumite personaje din „Star Wars”.