Elena Anaya ar interpreta şi o vază pentru Almodóvar

De: Mioara Tronaru / 01.12.2011, 11:57
Elena Anaya ar interpreta şi o vază pentru Almodóvar
Almodóvar este celebru pentru rolurile feminine pe care le creează. Spre deosebire de filmele anterioare însă, în “La Piel Que Habito”, Vera, personajul interpretat de Elena Anaya, păstrează toate emoţiile ascunse sub piele, pentru că trebuie să joace în permanenţă un rol dublu.

LaPiel09 - José Haro_El DeseoAcum 10 ani, Pedro Almodóvar o suna pe Elena Anaya, pentru a-i oferi un rol minuscul în „Hable con ella”, dar actriţa a fost atât de încântată de faptul că poate lucra cu acesta că i-a răspuns lui Almodóvar că ar interpreta şi o vază dacă i-ar cere. Apoi, drumurile celor doi s-au despărţit. Dar a venit şi momentul celui de-al doilea telefon: „Pentru câteva momente bune, sângele mi-a îngheţat”, rememorează actriţa momentul în care Almodóvar i-a propus noul rol. Ceea ce îi propunea regizorul spaniol nu semăna cu nimic din ce făcuse actriţa până atunci.

Trebuia să interpreteze un personaj care pare sculptat în piatră, atât fizic cât şi emoţional. Un asemenea rol e o provocare pentru orice actor: „Imediat ce te sună Pedro, eşti copleşit de o serie de sentimente înfricoşătoare”, mărturiseşte actriţa. „Începi să simţi greutatea responsabilităţii. Te gândeşti: trebuie să fac asta bine. Nu o să vă ascund: e un sentiment absolut înspăimântător”. Într-un interviu, Anaya îşi aminteşte procesul prin care Almodóvar a ajutat-o să îşi construiască rolul: „Cu Pedro, nu îţi construieşti singur rolul. Te direcţionează în fiecare moment”. De cealaltă parte, Almodóvar e încântat de intensitatea pe care Anaya a adus-o rolului: „Sunt absolut satisfăcut de interpretarea Elenei pentru că sunt de părere că a fost cea mai complexă ce i s-ar fi putut aduce acestui rol”.
Ce le-a ieşit se poate vedea pe marile ecrane, în „Pielea în care trăiesc” / „La Piel Que Habito„.

Mioara Tronaru