Elev olimpic la pian, somat să plătească un impozit de 13 lei pentru încasările din primul său concert

Apropo.ro / 14.11.2013, 13:30
Elev olimpic la pian, somat să plătească un impozit de 13 lei pentru încasările din primul său concert
Un elev olimpic la pian, 12 ani, din Iași, a fost somat de ANAF să plătească 13 lei impozit, pentru venitul obținut în urma concertului său de debut.

Călin Calfa, elev în clasa a VI-a la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, a primit acasă, în urmă cu câteva zile, o somație de la ANAF, prin care este înștiințat că trebuie să achite un impozit în valoare de 13 de lei, în urma concertului său de debut, susținut anul trecut, pe scena Filarmonicii din Iași.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Pentru acest concert, elevul a încasat 400 de lei. Copilul este olimpic național la pian, iar în școala unde învață este cunoscut sub numele de „Micul Mozart”.

Geanina Albu, mama copilului, susține că va plăti suma de 13 lei către ANAF, însă consideră atitudinea statului drept „penibilă”.

Cum susține statul performanța unui copil de 12 ani? Nu contează valoarea impozitului, este o sumă mică, evident că o vom achita, dar nu mi se pare corect. Copilul s-a speriat, m-a întrebat ce a făcut rău și ce înseamnă impozit. Mai avea puțin și plângea„, a spus Geanina Albu.

Potrivit acesteia, copilul primește o bursă lunară de merit, în valoare de 28 de lei, însă acești bani nu au fost virați în ultimele două luni.

Citește mai multe detalii despre somația primită de elevul olimpic, pe Mediafax.ro