Elevă arestată pentru că plănuia un atac armat asupra unui liceu american

De: Gabriela Voicu / 21.12.2012, 11:30
Elevă arestată pentru că plănuia un atac armat asupra unui liceu american
O elevă americană de 16 ani a fost arestată după ce postase un mesaj pe Youtube, în care scria că plănuia să arunce în aer liceul la care învăța.

Autoritățile americane au arestat ieri o adolescentă în vârstă de 16 ani, care planifica un atac asupra liceului la care învăța, în statul Arizona din SUA, intenționând să se sinucidă ulterior. Incidentul are loc la aproape o săptămâna de la atacul armat comis într-o școală primară din Newtown.

Tânăra care a fost arestată la domiciliu, în Mesa, Phoenix, plănuia un atac în incinta instituției Red Mountain, se arată într-un comunicat de presă emis de autoritățile comitatului Maricopa.

Poliția a intervenit după descoperirea unui mesaj scris de adolescentă pe canalul YouTube al unei comunități de transsexuali din Toronto, în Canada: „Plănuiesc să fac mult rău… să ucid… să asasinez oameni din colegiul meu. Lucrez la liceu că asistentă a unui profesor. De aceea, nimeni nu va putea să descopere că intenționez să arunc școala în aer”, a scris ea în mesaj.

Proprietarul canalului de YouTube a contactat poliția din Toronto care, la rândul sau, a informat poliția din Maricopa. După trei ore, autoritățile au identificat-o pe fată, iar ea a mărturisit că a scris mesajul. Polițiștii au descoperit arme la domiciliul părinților fetei, iar aceștia au spus că ea îi întrebase în ultima vreme unde se află armele.

În comentariul de pe Youtube, adolescenta preciza că a planificat atacul înainte că masacrul de la Școală Primară Sandy Hook, din Newtown – statul Connecticut, să aibă loc, vinerea trecută. Atacul soldat cu moartea a 26 de persoane, inclusiv a 20 de copii, a readus în prim-plan dezbaterea privind reglementarea regimului armelor de foc în Statele Unite.