Elevii chiulangii pierd ajutorul de stat dacă nu merg la școală

Apropo.ro / 01.03.2013, 11:10
Elevii chiulangii pierd ajutorul de stat dacă nu merg la școală
Autoritățile le-au pregătit o surpriză elevilor care chiulesc de la cursuri - le vor tăia ajutorul de la stat.

Elevii care adună prea multe absențe la școală vor rămâne fără ajutorul oferit de la stat pentru susținerea familiei, acordat celor cu venituri mici. Acest ajutor este diferit de alocația pentru copii.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

În momentul în care ei vor dovedi că nu au mai absentat de la cursuri, statul le va da în continuare banii pentru sprijinul financiar al familiei.

Autoritățile trag un semnal de alarmă către părinți, cei care au obligația să știe de soarta copiilor lor și care ar trebui să-i trimită la școală.

Potrivit legii, dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 si 19 absențe nemotivate, alocația pentru susținerea familiei scade cu 20%. Dacă lipsește de 20 de ori de la ore, suma se înjumătățește. Dacă numărul orelor de chiul trece de 20, familia pierde acest drept.

13.000 de familii vor pierde ajutorul de la stat si 14.500 vor încasa mai puțini bani. Adică 10% din totalul celor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, un ajutor acordat de stat părinților cu venituri mici. Dacă în al doilea semestru copiii lor vor merge la școală, vor încasa din nou acești bani.

Adrian Toader, director ANPIS: „Nu mai dăm posibilitatea anumitor categorii sociale să motiveze faptul că din lipsă financiară nu pot să-și trimită copiii la școală. De când s-a introdus acest drept de alocație pentru susținerea familiei, tot mai mulți copii s-au dus la școală„.