Elevii pot vizita expoziția „The Human Body” cu acordul scris al părinților

Apropo.ro / 04.04.2013, 09:28
Elevii pot vizita expoziția
Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare ca decizia de vizitare a expoziției "The Human Body" și cu acordul scris al părinților semnalând un "posibil impact emoțional negativ".

Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare ca decizia de vizitare a expoziției „The Human Body” de la Muzeul Antipa să se ia în CA al școlilor și cu acordul scris al părinților, semnalând „aspecte controversate” și un „posibil impact emoțional negativ„, muzeul cerând precizări.

Într-o notă emisă pe 29 martie de către Direcția Generală Educație și Învățare pe tot Parcursul Vieții din cadrul Ministerului Educației Naționale (MEN), li se solicită inspectoratelor școlare să ceară unităților de învățământ din subordine (școli generale și licee), ca decizia de vizitare a expoziției „The Human Body”, deschisă în perioada 22 martie – 30 iunie, la Muzeul Național „Grigore Antipa” din Capitală, de către grupuri de elevi minori, să fie luată de către Consiliul de Administrație (CA) al fiecărei unități.

Această solicitare a MEN este motivată în notă prin aceea că „există unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum și un posibil impact emoțional negativ, pe care acestea îl pot avea asupra elevilor/ copiilor„.

În notă se mai stipulează că, în cazul în care decizia CA va fi favorabilă vizitării, „se va solicita acordul scris al părinților sau reprezentanților legali ai elevilor/ copiilor„, cu informarea celor dintâi de „faptul că există unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum și un posibil impact emoțional negativ al acestor exponate„.

Totodată, în cazul în care părinții își dau acordul, „acestora li se va recomanda să-și însoțească copiii minori cu vârsta sub 12 ani la vizitarea expoziției”.

Citește mai multe detalii despre elevii pot vizita „The Human Body” de la Antipa cu acordul scris al părinților, pe Mediafax.ro