„Elevii săraci ar trebui să spele podelele în schimbul mesei gratuite”

De: Marian Andrei / 20.12.2013, 17:30
Congresmanul american Jack Kingston a șocat opinia publică americană, declarând că elevii săraci ar trebui să "presteze o muncă administrativă", mai precis să spele podelele cantinei, în schimbul nesei pe care o primesc la școală.

În acest moment, copii din familiile care au venituri de maxim 130% din pragul federal al sărăciei primesc la școală o masă gratis, în timp ce aceia care provin din familii cu venituri cuprinse între 130% și 180% din acest prag beneficiază de prețuri reduse.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Ei bine, Kingston este deranjat de această situație și propune ca toți elevii să plătescă valoarea nominală a mesei sau să presteze în schimb o muncă, spălatul podelelor sălilor de mese, de exemplu.

Potrivit lui Kingston, „acest lucru ar fi un câștig pentru societate, ar dispărea concepția că există astfel de lucruri cum ar fi o masă gratuită”.

Declarațiile lui Kingston au inflamat spiritele și au cauzat multe comentarii.

„Nu este ca și cum Tommy ar veni la scoală cu bani după ce a muncit toată noapte, iar Timmy nu are bani pentru că nu a muncit. Copiii nu au bani, aceștia le sunt dați de părinți, care unii sunt mai bogați iar alții mai săraci. Este o discriminare să pui un copil sa muncească iar pe altul nu”, spune unul dintre critici.

O altă poziție enunțată de criticii ideii lui Kingston este că „în timp ce copii proveniți din familii sărace vor fi traumatizați, o parte dintre cei bogați vor începe de mici să se antreneze pentru a deveni niște «nemernici»”.