Elevii vor putea învăța șah la școală, din toamnă

De: Carmen Ulian / 01.04.2014, 09:30
Elevii vor putea învăța șah la școală, din toamnă
Ministerul Educației Naționale alături de Federația Română de Șah pregătesc programe speciale pentru elevii din clasele primare.

Elevii din învățământul primar vor putea învăța șah la școală, din toamnă, în cadrul unor programe realizate cu specialiștii din cadrul Federației Române de Șah, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a aprobat, luni prin ordin de ministru, Programele școlare pentru disciplina opțională „Educație prin șah”, anul I și anul al II-lea de studiu. Acestea intră în curriculum la decizia școlii pentru învățământul primar și vor putea fi folosite începând cu anul școlar 2014 – 2015.

Potrivit MEN, în cadrul programului, elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de șah, cu regulile de joc și să decodifice semnele convenționale utilizate în partida de șah. Exercițiile de interpretare, observația, simularea unor situații de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge în cei doi ani de studiu.