Elevilor bucureșteni le place școala ca pisicilor apa!

De: Marian Andrei / 29.03.2013, 18:00
Elevilor bucureșteni le place școala ca pisicilor apa!
Elevii din Capitală au avut, în perioada septembrie 2012 - februarie 2013, peste 2,6 milioane de absențe nemotivate, cele mai multe dintre acestea fiind făcute de elevii de liceu.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Constantin Trăistaru, elevii bucureșteni au acumulat, de la începutul anului 4.860.247 de absențe, dintre care 2.683.996 nemotivate.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Trăistaru a arătat și reparțiția acestor absențe pe unitățile de învătământ. Din totalul absențelor nemotivate, 61% au fost înregistrate la nivel liceal, 19% la gimnaziu, 9% în ciclul primar, iar restul, la fără frecvență, seral sau frecvență redusă.

Mai mult, inspectorul șef a arătat că numărul de absențe nu este cel real, „întrucât în catalog nu sunt puse toate absențele, din diferite motive. A lipsi înseamnă a avea o personalitate în sens negativ”.

Trăistaru a mai avertizat că rata de absenteism crește odată cu vârsta, iar consumul de droguri, care este în creștere, este unul dintre factorii care favorizează acest fenomen.