Eliminare deplorabila

Apropo.ro / 07.12.2001, 09:05
Eliminare deplorabila
Aseara, echipa României a pierdut al treilea meci consecutiv în grupa B a CM din Italia, 22-26 cu Suedia, si a ratat calificarea în "optimi", lucru nemaiîntîmplat în istorie Dupa înfrîngerea penibila din întîlnirea cu Angola, România si-a continuat seria neagra în grupa B a Mondialelor


Aseara, echipa României a pierdut al treilea meci consecutiv în grupa B a CM din Italia, 22-26 cu Suedia, si a ratat calificarea în „optimi”, lucru nemaiîntîmplat în istorie

Dupa înfrîngerea penibila din întîlnirea cu Angola, România si-a continuat seria neagra în grupa B a Mondialelor italiene. Ieri, contra Suediei, elevele antrenorului Dumitru Musi au pierdut clar, cu toate ca aceasta era ultima sansa de reabilitare.

Doar victoria ar fi pastrat o pîlpîire de speranta pentru calificarea în „optimi”, coroborata cu izbînzi si ultimele doua meciuri, cu Congo si Ungaria. Nici macar cu sabia deasupra capului n-au reusit jucatoarele noastre sa se adune si sa realizeze un meci mai bun. Aceeasi degringolada care a domnit în primele doua partide s-a vazut din plin si aseara, România neaflîndu-se niciodata în avantaj.

Adversarele au condus de la un capat la altul pe tabela de scor, dar si sub aspectul jocului. Daca în primele 20 de minute ne-am chinuit sa ramînem în trena suedezelor, ruptura s-a produs atunci cînd nordicele au izbutit desprinderea la 4 goluri (12-8). De atunci, totul s-a pierdut.

Aceleasi ratari exasperante, aceeasi indiferenta la majoritatea jucatoarelor, aceleasi neîntelegeri la scheme simple, aceleasi priviri derutate, cautînd parca un punct de sprijin pe margine sau în tribuna. Introducerea între buturi a Terezei Tamas a parut ca o ultima solutie, zalauanca avînd cîteva interventii inspirate. Insuficient însa pentru a mai schimba ceva într-un meci al carui deznodamînt s-a citit înca din primele momente.

Spre final, antrenorul suedez Tomas Ryde a introdus pe teren rezervele, însa nici împotriva acestora româncele n-au facut fata. Dincolo de rezultat, 26-22 pentru nordice, ramîne bucuria acestora la fiecare gol marcat si linistea inexplicabila din ochii jucatoarelor noastre. Si mai ramîne ceva: cea mai slaba clasare din istoria CM.

În 15 participari din tot atîtea posibile România nu s-a clasat vreodata mai jos de locul 11. Asta se va întîmpla anul acesta, cînd vom fi la bataie cu Congo, Uruguay sau Groenlanda. Azi e zi de pauza, iar urmatorul meci se va disputa mîine, de la ora 19:30 (în direct la TVR 2), contra africancelor din Congo.
Sursa:www.prosport.ro