Elizabeth McGovern din “Downton Abbey” cântă într-o trupă country

De: Cătălina Matei / 16.11.2014, 09:00
Elizabeth McGovern din “Downton Abbey” cântă într-o trupă country
Deşi în serialul “Downton Abbey” joacă rolul unei contese de prim rang, în viaţa reală actriţa Elizabeth McGovern are preocupări mai banale. Cea care o interpretează pe Lady Cora Crawley este solista unei trupe de muzică contry, Sadie and the Hotheads.

De mai bine de 10 ani, Elizabeth McGovern cântâ în această formaţie, muzica fiind una dintre pasiunile sale. Până de curând însă, activitatea sa nu era una profesionistă, mai degrabă un hobby. Dar, odată cu notorietatea pe care a câştigat-o în umra succesului înregistrat de serialul  “Downton Abbey”, şi trupa a ajuns în atenţia publicului.

Foto: Hepta

Astfel, Sadie and the Hotheads se pregătesc să lanseze pe 17 noiembrie un album special de Crăciun, “Christmas at Downton Abbey”. Şi nu doar Elizabeth McGovern cântă pe această compilaţie! Mai mulţi actori din distribuţia serialului au intrat şi ei în acest proiect muzical, printre care şi interpretul majordomului Carson, Jim Carter.

Foto: Facebook

“Este o colecţie foarte frumoasă de cântece clasice de Crăciun, înregistrate alături de un cor şi de Orchestra Budapest City. Nu sunt o persoană înnebunită după Crăciun, dar ador melodiile de sezon”, a declarat Elizabeth McGovern pentru revista People.

În România, serialul “Downton Abbey” este difuzat la Euforia TV. Producţia britanică a fost recunoscută de Cartea Recordurilor ca fiind în 2011 cel mai apreciat serial de către critici.

Producţia, o capodoperă cinematografică, a fost apreciată de critici cu două Globuri de Aur,  zece premii Emmy, precum şi numeroase alte premii ale industriei cinematografice. Premiera  serialulului – aflat în Anglia  la cel de-al cincilea sezon –  a avut o cotă de piaţă de 32% şi de atunci fiecare episod în parte este un succes de audienţă. Episodul special de Crăciun de anul trecut, de exemplu, a fost vizionat de 8,7 milioane de telespectatori britanici. Despre “Downton Abbey” se spune că este unul dintre cele mai de succes seriale tv britanice şi unul dintre cele mai urmărite din întreaga lume.