Elizabeth Taylor a încercat să îl seducă pe Montgomery Clift. Apoi l-a sprijinit după ce a aflat că e gay

De: Loredana Toma / 23.05.2021, 11:44

În pofida faptului că a fost extrem de atras de Elizabeth Taylor, actorul Montgomery Clift nu a avut curajul să îi spună acesteia că este gay, o spune autorul volumului „Elizabeth and Monty: The Untold Story of Their Intimate Friendship”, lansat recent.

O carte atent documentată, biografia semnată de Charles Casillo prezintă relația extrem de apropiată pe care au avut-o Elizabeth Taylor și șarmantul Montgomery Clift, două staruri care au apărut împreună în numeroase filme.

Chiar și la 17 ani, starul MGM Elizabeth Taylor era pe deplin conștientă de efectul pe care îl avea asupra bărbaților.  „Până la acel moment, putea avea orice bărbat pe care punea ochii”, scrie Casillo, potrivit People, care a publicat câteva fragmente din carte. „Dar, bineînțeles, toți vrem ceva ce nu putem avea”, spune Casillo. Iar acest lucru s-a întâmplat cu Montgomery Clift, chipeșul ei coleg de distribuție din drama lansată în 1951 “A Place în the Sun”.

Într-un fascinant volum care readuce în atenția publicului epoca de aur a Hollywood-ului în detalii colorate, Casillo explorează, prin intermediul unor interviuri cu persoane care i-au cunoscut pe cei doi, legătura intensă dintre Liz și Monty, care a durat până la moartea lui, în 1966, la vârsta de 45 de ani.

Inclusiv Richard Burton i-ar fi spus lui Montgomery “Pe mine mă place, dar pe tine te iubește”, arată un pasaj din carte.

Elizabeth Taylor s-a îndrăgostit pe loc de Montgomery Clift

În 1949, cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare pentru drama recompensată ulterior cu Oscar “A Place in the Sun”. “Atracția a fost imediată, reciprocă și atât de puternică încât au fost suspectați că au o aventură”, potrivit autorului cărții.

“La început, Montgomery n-a avut curajul să-i dezvăluie că este gay și a menținut relația la un nivel platonic, lucru ce i-a crescut actriței interesul pentru el. Deja se știa că ea se dezbrăca, fără probleme, în fața lui și stăteau și povesteau pe marginea căzii despre filme și artă și alte lucruri de interes comun. Însă, pentru ea, era ciudat, pentru că toți bărbații o doreau pentru fizicul ei”, se mai arată în carte. “Cred că Montgomery a fost primul bărbat care a fost interesat de persoana ei. În cele din urmă, acesta a avut curajul să-i dezvăluie faptul că este gay și, de atunci, ea chiar a început să se gândească la bărbați cu care i-ar putea face cunoștință, însă era geloasă dacă Montgomery aducea vorba despre vreo femeie”.

De cealaltă parte, Taylor s-a căsătorit de opt ori, lucru binecunoscut. A făcut-o de două ori cu actorul britanic Richard Burton, care i-a oferit și unele dintre cele mai mari diamante din istorie, inclusiv faimosul Krupp, de 33 de carate, care a costat 8,8 milioane de dolari și a primit ulterior numele lui Elizabeth Taylor.

Taylor și Clift au trecut prin mai multe crize și tragedii împreună. Liz l-a salvat dintr-un accident grav de mașină, care a avut loc în 1956.

Montgomery Clift a decedat la vârsta de 45 de ani, în urma unui infarct.

De-a lungul carierei, cei doi au mai jucat împreună în filmele „Raintree County” (1957) și „Suddenly, Last Summer” (1959). Cei doi au rămas în istorie ca unii dintre cei mai frumoși parteneri din elita Hollywood-ului, scrie Daily Mail.

După ce Clift a murit, Taylor s-a implicat în numeroase inițiative de combatere a homofobiei, dar și de conștientizare a pericolelor reprezentate de HIV/SIDA.

Actrița a murit la vârsta de 79 de ani, în 2011.

CITEȘTE ȘI: Periculos şi ciudat! Dieta extremă a actriţei Elizabeth Taylor

Colectia de arta a actritei Elizabeth Taylor, scoasa la licitatie

Kate Winslet s-a transformat in Elizabeth Taylor, pentru V Magazine! (foto)

Foto: Profimedia Images