Ellen Allien vine la Electric Castle

De: Nicoleta Nicolae / 08.06.2015, 12:00
Ellen Allien vine la Electric Castle
Unul dintre cei mai apreciaţi DJ-i ai lumii vine luna aceasta la festivalul de muzică de la Cluj. În premieră şi în exclusivitate în România, Ellen Allien ne vorbeşte despre primele ei concerte, despre modă şi lucrurile care contează cu adevărat în viaţă.

Îţi aduci aminte de primul club în care ai fost rezident? Cum era pe atunci?

Petrecerile erau mai „sălbatice” şi durau zile. Veneau în cluburi oameni din Berlinul de Est şi de Vest. Clubul era punctul de întâlnire al celor tineri, uniţi mai degrabă în cluburi decât pe străzi.

Cum ai ajuns să te implici într-o casă de muzică? Care sunt părţile bune şi părţile rele ale acestui business?

Am fondat Braincandy, n-a mers, am avut un distribuitor nepotrivit şi nişte alegeri de muzică prea abstracte. Bpitch Control a fost a doua încercare, cu un distribuitor mai bun. A fost dificil? Spun doar atât: circumstanţele excepţionale sunt importante, aşa înveţi lucuri noi. Punctul meu forte este că pot să rezolv situaţii dificile. 

De ce ai lansat o linie fashion? Cum arată clientele tale?

Pentru că era dificil să-mi găsesc haine potrivite; sunt o persoană care poartă de multe ori tricouri, iar tricourile Ellen Allien sunt făcute din fire de bambus şi printurile spun o poveste despre mine şi despre sentimentele mele (http://ellenallien.de/de/fashion).

Adaptezi stilul de muzică publicului pentru care cânţi (există gusturi diferite de la ţară la ţară). Ce ştii despre muzica şi fanii din România?

Locuri diferite, vibe-uri diferite. Şi eu încerc să mă adaptez ritmului, locului, oamenilor de acolo. Nu mixez mereu aceleaşi melodii; e important pentru mine să mă adaptez şi să încerc combinaţii diferite. Fiecare noapte e specială. Cât priveşte fanii din România, cei pe care i-am cunoscut au fost foarte amuzanţi şi foarte prietenoşi.

Citeste mai mult pe www.one.ro!