Ellie White le recomandă mămicilor să îşi alăpteze bebeluşii

De: Nicoleta Nicolae / 09.08.2015, 07:00
Ellie White le recomandă mămicilor să îşi alăpteze bebeluşii
Ellie White a ales să îşi alăpteze copiii încă din prima zi de viaţă a acestora. Artista s-a informat şi a aflat cât de important este ca cei mici să fie hrăniţi cu lapte matern în detrimentul formulei cu lapte praf disponibil in comert.

Solista este mama a doi copii, un baietel si o fetita, si marturiseste pe blogul ei, www.elliewhite.ro, ca alaptatul este benefic nu doar copiilor, ci si mamicilor.

„Dupa ce l-am nascut pe Mihaita, eram putin ingrijorata pentru ca, la prima masa, nu am stiut ca trebuie sa cer sa imi fie adus pentru a manca de la san… Asa ca, din prima zi, Mihaita a avut masa combinata, san cu formula, ceea ce nu a fost neaparat un lucru rau, dar mi-as fi dorit sa stiu optiunile mele si mi-ar fi placut sa ii dau formula (lapte praf) doar atunci cand era absolut necesar. Expertii spun ca laptele matern este cel mai important cadou pe care il poti oferi copilului tau, iar eu sunt de aceeasi parere. Acesta ii ofera copilului tau nutrientii de care are nevoie in primele lui zile de viata. Un mare avantaj pentru mamici este faptul ca atunci cand alaptezi, arzi foarte multe calorii, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea kilogramelor acumulate in timpul sarcinii. Exista si dezavantaje: sani umflati, mameloane iritate, alaptare in miez de noapte si lista continua…

Expertii spun ca prima saptamana este cea mai importanta, atat pentru mama cat şi pentru bebeluş. Atunci se formeza legatura dintre cei doi, iar alaptarea ocupa un rol foarte important. Pe Maria am ales sa o alaptez exclusiv la san si credeti-ma, se vede :). Dragile mele mamici si viitoare mamici, cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa alaptati la san atat cat puteti si, cu siguranta, sa va informati despre fiecare moment din viata voastra si a copilului! La medici specialisti, carti, internet (alegeti bine sursele), documentare, seminarii, grupuri online… Exista atat de multe informatii, de la pozitionarea copilului la san, pana la momentul in care puteti folosi biberonul. O sa revin cu postari cat mai detaliate, de la medici specialisti, in curand. Este pacat sa nu profitati de fluxul mare de informatii care exista in acest domeniu”, a scris artista pe blogul ei.