Ellie White şi-a serbat ziua de naştere cu tort raw vegan cu fructe de pădure! Iată reţeta!

De: Nicoleta Nicolae / 04.03.2015, 12:00
Ellie White şi-a serbat ziua de naştere cu tort raw vegan cu fructe de pădure! Iată reţeta!
Ellie White şi-a sărbătorit ziua de naştere în Braşov, alături de logodnicul ei, Doru Tinca, de băieţelul lor, Mihai, şi de câţiva prieteni buni .

Aşa cum era firesc, artista a avut parte de momente de neuitat alături de invitati, pe care i-a surprins cu un tort raw vegan delicious. Ellie a dat detalii pe blogul ei, www.elliewhite.ro.

“Nu obişnuiesc să dau mari petreceri de ziua mea de naştere. Prefer să ies în oraş doar cu Doru sau împreună cu prietenii noştri apropiaţi. Să stăm să povestim într-o atmosferă relaxantă. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta.

În weekend am sărbătorit împlinea unei vârste frumoase la Braşov. Prima oprire a fost direct în Parcul Central, locul preferat de joacă al lui Mihăiţă. Apoi, spre seară, am ieşit cu prietenii la Bistro Ma Cocotte, unul dintre locurile unde mă simt “acasă” în Braşov.

Am primit o mulţime de flori şi mai multe cadouri, iar, dacă toată lumea mi-a pregătit surprize de ziua mea, m-am gândit să îi surprind şi eu cu ceva…

Aşa că, împreună cu bucatarul de la bistro, am pregatit pentru ei un tort Raw Vegan cu fructe de padure. Toti au spus ca a fost delicios, ceea ce m-a bucurat foarte mult.

Pentu acest tort am folosit o forma cu diametrul de 22 cm – aproximativ 12 felii (1700 grame).

Blat: 150 gr migdale cu coaja, 170 gr curmale, 10 ml apa plata (ajuta la legarea compozitiei), 50 gr fulgi cocos.

Mod de preparare:

Migdalele se pun in robotul cu lama S si se fac faina, apoi se adauga curmalele si fulgii de cocos. Se proceseaza pana la legarea compozitiei. La nevoie se mai adauga apa.

Aluatul obtinut se preseaza bine cu degetele in forma de tort pentru a obtine un strat uniform. Pentru a-l desprinde mai usor, la final, de pe fundul tavii, puteti pune o foaie de copt.

Crema de fructe de padure: 500 gr caju, 500 ml apa, 80 gr miere, 10gr lucuma, 5g mesquite, 1/2 pastai vanilie, 250 gr fructe de padure, 100 gr ulei de cocos

Preparare: Se topeste uleiul de cocos, apoi se adauga in blender uleiul topit, caju cu apa, miere, lucuma, mesquite,vanilia si se proceseaza pana cand obtinem o crema fina.

Se scoate blatul de la rece si se toarna jumatate din compozitie in tava, apoi se pun fructele de padure si se adauga restul cremei peste fructe si se niveleaza.

Tortul se tine in congelator pentru aproximativ 4 ore, iar inainte de a fi consumat se pune in frigider timp de 2-3 ore”, a scris Ellie White pe blogul personal.