Elton John are o avere de 200 milioane de lire sterline, dar nu o lasă copiilor săi!

De: Nicoleta Nicolae / 05.03.2016, 07:00

Elton John  are o avere de 200 milioane de lire sterline, dar nu o lasă copiilor săi!
Elton John şi partenerul lui de viaţă, David Furnish, consideră că nu e prudent ca odraselele lor să moştenească întreaga lor avere.


Vedeta a declarat recent că nu are de gând să le lase moştenire cele 200 de milioane de lire celor doi fii, cu toate că o să aibă grijă să nu le lipsească nimic, financiar vorbind. ”Avându-i pe copii a schimbat totul în viaţa mea. Am învăţat că cele mai importante lucruri în viaţă, cum ar fi un minut în preajma lor valorează mai mult decât orice pictură, fotografie, casă sau record muzical. (…) Dar este groaznic să le dai totul de-a gata. Le-ar distruge viaţa. (…) Ascultă, băieţii mei duc o viaţă incredibilă, nu sunt copii normali şi nici nu mă prefac că sunt. Însă trebuie să ai simţul normalului, respect pentru bani, respect pentru muncă.”

Elton a mai mărturisit că încearcă să le inducă băieţilor lui valorile morale de care au nevoie pentru a fi cu picioarele pe pământ: ”Au tot felul de îndatoriri prin casă: duc vasele la spălat, ajută în bucătărie, îşi fac curat în cameră şi chiar în grădină, şi de fiecare dată primesc câte o steluţă pentru fiecare îndatorire dusă la bun sfârşit. Ei înţeleg de ce trebuie să facă lucrurile acestea şi le place să le facă.”.

Elton şi David au declarat că această idee le-a fost insuflată de magnatul Warrent Buffett, care a decis ca jumătate din averea sa de 53 de miliarde de lire să fie donată în scopuri caritabile. ”Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din America, a ales să le lase suficienţi bani copiilor pentru a avea o casă, o maşină şi să le acopere toate nevoile primare, pentru ca aceştia să nu-şi facă griji niciodată. Însă, nu suficienţi pentru a şi-o lua în cap sau pentru a da bani în stânga şi-n dreapta pe tablouri Picasso sau avioane private. Tot ce depăşeşte nevoile primare vor fi nevoiţi să dobândească singuri.”, a explicat David Furnish, soţul lui Elton John.