Elveția, atacată militar de Franța

De: Marian Andrei / 30.09.2013, 14:30
Elveția, atacată militar de Franța
Acesta a fost scenariul exercițiului de pregătire a trupelor armatei elvețiene, derulat în perioada 26-28 august, această știre generând numeroase ironii ale consumatorilor de mass-media din Franța.

„În fiecare an, Marele Stat Major elvețian dă dovadă de o imaginație debordantă„, afirmă autorii articolului apărut pe site-ului publicației Le Monde. „nul trecut, armata elvețiană și-a imaginat, în cadrul exercițiului militar „Stabilo Due”, o Europă scufundată în haosul provocat de prăbușirea monedei euro și un aflux masiv de refugiați în micuța Republică helvetă. Acea simulare a făcut ocolul lumii, generând articole amuzante chiar și în presa americană.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

În acest an, scenariul noului exercițiu al brigăzilor blindate din Elveția romandă, denumit „Duplex-Barbara”, a simulat nici mai mult nici mai puțin decât un atac francez împotriva Confederației helvete, a dezvăluit publicația Le Matin Dimanche.

După publicarea acestui articol pe site-ul Le Monde, reacțiile cetățenilor francezi nu s-au lăsat așteptate, cei mai mulți dintre ei reacționând cu mult umor față de acțiunea armatei elvețiene.

„Această poveste elvețiană are mai mult umor decât bancurile cu belgieni”, spune un cititor în comentariul său, referindu-se la tradiționalele glume și ironii dintre francezi și belgieni.

„Obiectivul invaziei Elveției: Le furăm toată ciocolata și mai ales rețetele. Bonus: vom captura celebra marmotă„, a scris un alt cititor.