Elwira Petre: “Mihai este foarte simpatic acasă”

De: Nicoleta Nicolae / 09.04.2012, 11:14
Elwira Petre: “Mihai este foarte simpatic acasă”
Îi leagă pasiunea pentru dans şi privesc viaţa ca pe o competiţie. N-au timp pentru un copil încă, dar sunt înconjuraţi de copii în fiecare zi. Mihai şi Elwira se pregătesc pentru o primăvară plină de evenimente şi competiţii.

– Elwira, Mihai e mai simpatic acasă decât la televizor?
Elwira: Eu cred că în ambele variante e simpatic. Dacă nu era, nu ştiu cum reuşeam să stăm 11 ani împreună. Din păcate, nu am reuşit să văd toate ediţiile de la „Românii au talent”, dar te asigur că acasă este foarte simpatic!

– Unde veţi petrece anul acesta de Paşte?
Mihai: E posibil să mergem cu sora mea la Campionatul European de Dans Sportiv care va avea loc în Franţa. Deci, o să petrec Paştele în sala de dans.

-În general, obişnuiţi să încondeiaţi ouă?
Mihai: Elwira este cea care se ocupă de această operaţiune. Eu sunt cel care vine cu laudele.
Elwira: Da, în fiecare an. Nu ratez niciodată acest obicei. Îmi place să le vopsesc în coji de ceapă roşie, aşa cum am învăţat în Polonia. Îmi face o deosebită plăcere să mă ocup de pregătirile pentru Paşte, Crăciun sau oricare altă sărbătoare. Mi se pare extrem de relaxant!

-Cine găteste?
Mihai: De obicei mama. Elwirei un prea îi place carnea de miel, şi atunci aceste prepárate le primim de la mama.
Elwira: Gătesc eu şi soacra mea. De fiecare dată de Paşte, eu fac prăjituri, salate, friptura de curcan, iar soacra mea face miel şi alte derivate din această carne.

– Nu vă simţiţi un pic cam singuri, aşa fără copii?
Mihai: Noi nu ne simţim singuri, dar părinţii abia aşteaptă să devină bunici.
Elwira: Se întâmplă atâtea lucruri când el este în jurul meu, încât nu am cum să mă simt singură. În plus, avem foarte mulţi copii la club, care sunt toţi ai noştri!

– Ce reprezintă dansul pentru fiecare dintre voi?
Mihai: Fără dans, cu siguranţă viaţa noastră ar fi fost alta! Dansul ne defineşte, dansul este cel care ne-a adus unde suntem azi, dansul este cel care ne-a adus împreună, dansul este viaţa noastră!
Elwira: Eu nu ştiu ce aş fi făcut dacă nu făceam dans! Ştiu sigur că nu aş fi avut un job de stat la birou.

– Cum v-aţi apucat de dans până la urmă?
Mihai: Am ajuns în sala de dans pe la 11 ani, după ce făcusem 3 ani de karate. Nu e o trecere obişnuită, de asta nici nu mi-a plăcut foarte tare la început, dar pe măsură ce am descoperit competiţia şi am văzut ce înseamnă de fapt dansul, mi-am dat seama că asta vreau să fac!
Elwira: La mine a fost oarecum o tradiţie de familie. Unchiul meu era dansator şi m-a dus prima oară la un concurs să vadă dacă îmi place, dacă mă atrage, iar apoi m-a dus la colegul lui de la club şi, după o lună, aveam deja un partener.

– Care ar fi cea mai frumoasă dovadă de iubire pe care aţi făcut-o unul celuilalt?
Mihai: Faptul că avem încredere deplină unul în celălalt.
Elwira: Iubirea nu are nevoie de dovezi. Cred că toate lucrurile mărunte, care se întâmplă peste zi, sunt de fapt semne ale iubirii.

– Sunteti gelosi? Cum stati la capitolul asta?
Mihai: Nu, chiar nu sunt gelos. Nu văd rostul! Mie îmi place să merg pe încredere.
Elwira: Relaţia noastră e bazată pe încredere şi cred că aşa este sănătos.

– Ce planuri aveţi în primăvara asta? Ce vacanţă mai plănuiţi?
Mihai: Vacanţe nu prea plănuim încă. Până în mai, eu voi fi ocupat cu show-urile live de la „Românii au talent”, iar apoi urmează foarte multe deplasări la competiţii împreună cu elevii noştri.
Elwira: Va fi o primăvară aglomerată, pentru că aproape în fiecare săptămână vom participa la câte o competiţie alături de elevii noştri.

Nicoleta Nicolae
Photo: Paul Diaconu
Haine Elwira: parlor.ro

Românii au talent, vineri, 20.30, PRO TV