Elwira şi Mihai Petre – Love story în paşi de dans

De: Cătălina Matei / 28.07.2008, 00:00
Elwira şi Mihai Petre - Love story în paşi de dans
De la prima întîlnire pînă la nunta de basm n-au fost decît... sute de mii de pasi de dans. Mihai şi Elwira au transformat dansul într-un mod de viaţă şi au avut ocazia să vadă, prin intermediul caravanei ”Dansez pentru tine”, cum mii de români şi-au pus speranţele în paşii de dans. Din 26 iulie, PRO TV difuzează cele mai importante momente ale caravanei, ”turneu” în care Mihai a plecat a doua zi după nuntă...

Mihai Petre colindă ţara-n lung şi-n lat alături de caravana ”Dansez pentru tine” încă de la începuturile competiţiei, din 2006. Pînă acum, a văzut zeci de mii de români dornici să intre în competiţia visurilor pentru a ajuta pe cineva drag. Nici în această vară nu a ratat caravana, chiar dacă a trebuit să plece chiar a doua zi după ce s-a căsătorit.
 

”A fost a treia caravană alături de care am colindat ţara în căutare de talente. Am avut şansa de a fi membru în juriul caravanei încă de la început, din vara anului 2006. Anul acesta, am plecat în imediat după nuntă, pe 10 iunie fiind prima zi de preselecţie la Iaşi. Au fost trei caravane, cu cîte şapte oraşe. În fiecare oraş, au fost, în medie, 200 de concurenţi, prin urmare – aproximativ 4200 de concurenţi. În caravană, întîlneşti oameni simpli cu poveşti de viaţă tragice. Întîlneşti copii lipsiţi de căldura părintească; întîlneşti oameni care sînt nevoiţi să rămînă în stradă; întîlneşti oameni care luptă pentru rude grav afectate de boli, accidente sau pur şi simplu de neşansă; dansatori care nu au săli în care să repete, deşi dansul este tot ce au în viaţă; dansatori care au suferit accidente şi, deodată, se simt neputincioşi. Mă impresionează profund toţi aceşti oameni care, deşi sînt greu încercaţi, reuşesc să danseze cu zîmbetul pe buze şi să spere la o viaţă mai bună”.


Cînd Mihai nu este acasă…


Recunoscut şi temut în acelaşi timp pentru notele exigente pe care le acordă în timpul emisiunii, Mihai este ceva mai darnic în caravană. Îi apreciază întotdeauna pe cei talentaţi care nu ajung să fie selectaţi în concursul final. ”Cred că am notat corect fiecare concu­rent din punct de vedere al dan­sului şi sper că notiţele mele de pe foaia de arbitraj vor duce la găsirea unor concurenţi talentaţi, cu visuri importante. De asemenea, regret că nu putem avea mai mult de opt concurenţi în emisiune, pentru că întîlnim întotdeauna poveşti de viaţă uluitoare”, spune Mihai.
 

În timpul acesta, Elwira are grijă de şcoala de dans ”Mihai Petre” şi trăieşte alături de soţul ei – de la distanţă – emoţiile din caravană: ”De fiecare dată cînd Mihai se întoarce acasă din caravană, povesteşte despre oamenii pe care i-a întîlnit acolo, despre problemele şi visele lor. Pentru Mihai, familia este un lucru esenţial – asta a învăţat de la tatăl lui – iar dansul e o mare dragoste, aşa că sînt sigură că îl impresionază mult copiii şi oamenii care dansează cu suflet şi dăruire. În ultima perioadă, este destul de mult plecat. După nunta noastră, a doua zi, a plecat în caravană. Bineînţeles că doream să rămînă cu mine, dar ştiu că este un proiect foarte important pentru el. Am avut şi noroc cu părinţii mei şi restul familiei care, după nunta noastră, au mai stat o săptămînă în România şi am putut să mă bucur de prezenţa lor”.


Luna de miere perfectă


Printre preselecţiile din ţară, Mihai a avut timp să-şi ”răpească” mireasa şi să fugă în luna de miere petrecută în Republica Dominicană. ”Nu ştiu dacă există ceva perfect, dar pentru mine luna de miere a fost perfectă. Am fost pe o insulă cu nisip alb şi palmieri pe plajă, o mare turcoaz şi persoana pe care o iubesc lîngă mine. Pentru mine, a fost tot ce îmi doream, să petrecem toată ziua împreună, fără telefoane, într-un loc de vis”, povesteşte proaspăta doamnă Petre. Atunci cînd nu se ocupă de şcoala lor de dans, unde Elwira are grijă de elevii mai mici, soţia lui Mihai preia ”conducerea” casei: ”Eu încerc să am grijă de tot, pentru că ăsta este felul meu – nu îmi place dezordinea! Dar, de fiecare dată cînd îl rog pe Mihai să mă ajute cu ceva, nu trebuie să aştept mult şi se rezolvă. Cînd nu dansăm, încercăm să ne petrecem timpul împreună, mergem la restaurant, la cinema. Cred că asta este a doua pasiune a noastră – filmul. Ne place să stăm acasă cu o cană de cacao în mînă şi să ne uităm la filme, apoi comentăm cum au jucat actorii”.
 

Viaţa de tineri căsătoriţi le prieşte din plin, chiar dacă lucrurile nu s-au schimbat prea mult de cînd şi-au unit destinele oficial. Chiar şi micile ciondăneli au rămas… la fel: ”Eu sînt Capricorn şi Mihai – Berbec, aşa că nici unul nu cedează uşor. Amîndoi încercăm să recunoaştem şi să ne asumăm greşelile”. Pentru anul viitor, cei doi se gîndesc la un junior, cît despre viziunea ”cum vă vedeţi peste 10 ani”, răspunsul Elwirei vine foarte prompt: ”Noi doi – la fel de fericiţi, într-un apartament un pic mai mare şi cu trei copii în jurul nostru”.