Emil Măndănac – După „Îngeraşii”, îmbracă tunica prinţului Mihail

Apropo.ro / 13.07.2009, 00:00
Emil Măndănac - După
Pe 24 iulie, se termină serialul ”Îngeraşii”, iar pînă atunci lupta dintre Tudor şi cumnatul lui, Răzvan, pentru custodia micuţei Mirela, devine acerbă. Pentru cel care îl întruchipează pe Răzvan, Emil Măndănac, aceasta este prima dată cînd joacă în televiziune. Din fericire, nu şi ultima. Din toamnă, va fi prinţul Mihail în serialul de epocă ”Aniela”.

– Cum ai ajuns Acasă?
Într-un mod parcă predestinat. Mi-am deschis telefonul cînd coboram din avion pe aeroportul Otopeni şi imediat a sunat. O voce m-a întrebat dacă nu aş vrea să joc în serialul ”Îngeraşii”. Am răspuns afirmativ şi aşa, înainte de a ajunge la mine acasă, am ajuns pe micul ecran la Acasă TV. A fost o decizie pe care a trebuit să o iau pe moment. Veneam dintr-o excursie din străinătate şi nu mă gîndeam la un job. Însă mi-am zis că e un semn şi am răspuns afirmativ: ”Da, vreau să joc în acest serial!”.

– Cum îţi critici personajul mai ales după lupta pentru custodie?
Pe Răzvan nu pot să-l critic pentru că îl înţeleg. El vine de peste hotare, din America, unde oamenii gîndesc altfel. Ajuns în ţară, nu cunoaşte pe nimeni şi are ghi­nio­nul să se înconjoare de oameni răi care-l sfă­tuiesc greşit. Răzvan face ce crede că este mai bine pentru Mirela, îşi iubeşte nepoata foarte mult şi ar face totul pentru ea.

– Ce făceai înainte de a deveni actor?

Am avut mai multe meserii. Am lucrat ca educator la o şcoală specială din Tîrgu Mureş, apoi suplinitor la o şcoală generală. În acelaşi timp, am studiat psihologia în Tîrgu Mureş.

Echitaţie şi lecţii de spadă
pentru ”Aniela”

– Cum te-ai decis să participi la primul casting din viaţa ta?
Primul casting din viaţa mea a fost pentru serialul de epocă ”Aniela”. Ei bine, a fost vorba tot de o întîmplare fericită. Filmam pe platouri la ”Îngeraşii” şi am primit un telefon să vin a doua zi să dau o probă. Mă aştepta o zi lungă şi grea. Alături de mine, pentru rolul lui Mihail, au mai ”luptat” Răzvan Fodor, Liviu Vîrciu, Andrei Roşu şi Adrian Ştefan, aşa că nu a fost deloc uşor. Eu am încer­cat, la proba pe care am dat-o alături de Diana Dumi­trescu, să-l interpretez cît mai bine pe Mihail şi, la finalul castingului, am fost bucuros să aflu că eu am obţinut acest rol. Mărturisesc că am fost foarte mîndru de mine!

– Cum te pregăteşti pentru rolul din serialul de epocă?
Am învăţat cuvinte noi, am citit zeci de cărţi, am văzut multe filme. Apoi, am învăţat să călăresc, voi lua şi lecţii de spadă. Este vorba de o pregătire completă pentru că rolul se anunţă a fi dificil.

– Ce transformări suferă fizionomia ta pentru acest serial?
Voi avea în continuare părul lung, probabil şi barbă. Prinţul Mihail e un ofiţer atipic. Vorbim de un personaj cu multe secrete, chinuit, misterios. Un caracter care sigur o să placă celor de acasă.

– Ce faci în vacanţa de vară?
Vacanţa de vară pentru mine a trecut deja. Am ajuns la familia mea, care locuieşte în Tîrgu Mureş, apoi la mare. În rest, sînt în Bucureşti şi mă pregătesc intens pentru primul serial românesc de epocă, “Aniela”.

Îngeraşii – LUNI-VINERI, 19.30, Acasă TV