Emilia Popescu e Mama Vitregă în „Cenușăreasa”, basmul care a fascinat generație după generație!

De: Dragos Tanase / 17.03.2015, 10:00
Filmul „Cenușăreasa"/„Cinderella"este distribuit de Forum Film România , fiind proiectat atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată.

La o distanță de 65 de ani de la premiera animației de excepție realizatede Disney, „Cenușăreasa” readuce în atenția publicului basmul nemuritor care a încântat generații întregi, într-un spectacol vizual uimitor. Varianta dublată în limba română aduce șarm, unicitate și pe una dintre cele mai iubite prezențe ale televiziunii și teatrului românesc, Emilia Popescu, care își împrumută vocea Mamei Vitrege în noua producție de la Disney, ce ne învață să fim buni și să avem credință, iar cele mai mari visuri ale noastre vor deveni realitate.

Fosta jurată a emisiunii Dansez pentru tine de la Pro TV, aduce la viață prin intermediul timbrului său inconfundabil una dintre personajele care au fascinat generații de copii și adulți, Mama Vitregă. Mama Vitregă/ Lady Tremaine interpretată de Cate Blanchett în original, este o reinterpretate modernă a femeii haine care o obligă pe fiica ei vitregă, Ella să fie slujnică în propria ei casă, fără a avea resentimente, fiind geloasă pe frumusețea sa. Mama Vitregă a avut multe visuri spulberate ce au lăsat-o plină de regrete, cu timpul acestea s-au transformat în cruzime și dispreț față de Ella.

Îngrijindu-se doar de fiicile ei, Drizella și Anastasia, și încercând să o umilească în cel mai josnic fel pe sărmana Ella, o oprește să meargă la balul unde mai târziu Ella îl va întâlni pe alesul inimii sale. De aici începe povestea: dovleacul, zâna bună, condurul pierdut la miezul nopții, și restul este doar bunătate, dar mai ales, magie!

Vedeta de televiziune nu se află la prima colaborare de acest gen, aceasta dezvăluindu-și personalitatea prin cântecele din filmele cu Winnie de Pluș – ”Marea Aventură a Porcușorului” sau ,,Un An Nou Fericit cu Pluș”, în original cea care înterpretează melodiile este Carly Simion.

Emilia Popescu este o cunoscută actriță română, a jucat în filme precum ”Moromeții” (1987), ”În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988) sau ”Divorț… din dragoste” (1991) . A debutat în 1985, încă din timpul facultății, în rolul Ilincăi din filmul „Moromeții”, regizat de Stere Gulea. A avut un rol memorabil, alături de inegalabilul Florin Piersic, în piesa „Străini în noapte”, în regia lui Radu Beligan.

Emilia a fost membră a juriului în cadrul concursului ”Dansez pentru tine”, din 2006 până în 2013, punctând impresia artistică a fiecărei perechi.

 Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) și cu o distribuție printre care se numără Cate Blanchett (deținătoare a două premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) și actrița Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizază la Oscar, filmul „Cenușăreasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1″) și David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1″), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producător executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Forum Film România s-a înființat în anul 2010 și a preluat distribuția în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuția peliculelor Disney și în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia și Israel.

În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie și titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation și alți independenți.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieței cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe și distribuția de filme.
 
The Walt Disney Company este una dintre cele mai importante companii din domeniul divertismentului și media, cu programe diversificate pentru familie și cinci segmente de activitate: parcuri și stațiuni, divertisment televizat, rețele media, produse de consum și grupul său media interactiv.