Emisiuni suspendate la TV

Apropo.ro / 25.10.2011, 12:34
Emisiuni suspendate la TV
Mâine, în cadul ediţiei speciale “Cronica cârcotaşilor”, vom afla despre viitorul acestei emisiuni în condiţiile în care Şerban Huidu a declarat că se retrage din showbiz. Iată o trecere în revistă a altor emisiuni româneşti suspendate din cauza scandalurilor.

Accidentul pe care Şerban Huidu l-a provocat în urmă cu o săptămână şi în care au murit trei oameni a adus după sine, pe lângă durere şi multe polemici la TV, şi suspendarea emisiunii „Cronica cârcotaşilor” atât de la Prima TV cât şi de la Kiss FM.
Va mai face Huidu divertisment?
Este una dintre întrebările care nu-şi vor găsi un răspuns prea curând. Pe lângă dosarul penal, Şerban va avea mult de lucru şi cu starea lui psihică, căci conştiinţa lui va rămâne încărcată toată viaţa. Aşa că e greu să ne imaginăm că se va întoarce imediat la divertisment. Însă „Cronica cârcotaşilor” este una dintre emisiunile de vârf de la Prima TV, aşa că reprezentanţii postului nu îşi vor permite să scoată definitv programul din grilă. Chiar dacă la pupitrul „Cronicuţei” va sta doar Mihai Găinuşă şi Oana Ioniţă, o formulă care a mai fost încercată cu succes. Rămâne de văzut ce se va întâmpla!


Un reporter… prea special
După doi ani şi jumătate de prezenţă în grila postului Antena 3, emisiunea coordonată de Vlad Petreanu, „Reporter special”, a fost suspendată fără prea multe explicaţii, deşi formatul făcea audienţă. Mihai Gâdea declara în septembrie 2010, pentru Mediafax, că era în lucru un alt proiect, mult mai amplu. Într-adevăr, la scurt timp, Carmen Avram intra în echipa Antenei 3 şi, astfel, apărea emiisunea „În premieră”, cu acceaşi reţetă ca şi „Reporter special”: reportaje, anchete şi investigaţii de mare interes. Între timp, Vlad Petreanu a părăsit Antena 2, iar acum prezintă ştirile la B1 TV, alături de Sanda Nicola.

Cum s-a stins „Ora de foc”
De pe o zi pe alta, Oana Stancu şi Adrian Ursu au fost anunţaţi că obiectul muncii lor, emisiunea „Ora de foc” de la Realitatea TV, a dispărut din grila de programe a postului. Fără explicaţii, fără lămuriri, dar cu multe speculaţii formulate în presă la acel moment, în februarie, anul acesta. Unii au spus că „războiul” dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă ar fi determinat această mişcare. Cei doi realizatori şi-au găsit de lucru destul de repede la Antena 3, unde prezintă „Exces de putere”.

Corigenţi la „Şcoala vieţii”
În 2008, Mihaela Rădulescu era protagonista unei campanii anti-fumat, iar posterele cu ea îmbrăcată sumar erau omniprezente. Inclusiv în spaţiul on-line, unde blogger-ul Zoso a adus nişte modificări la textul original din acele postere, cu tente „pornografice”. Fără să verifice autenticitatea mesajului, Amy Thera şi Andrei Vulpescu au prezentat afişul fals în cadrul emisiunii „Şcoala vieţii” de la Antena 2 ca fiind varianta reală. Ba chiar au intrat în direct şi cu Mihaela care, stupefiată de ce vede, i-a acuzat de neprofesionalism. Care au fost consecinţele? Emisiunea a fost suspendată fără drept de apel.


Cosmina Păsărin, prea îndrăzneaţă pentru TVR
În vara anului trecut, când prezenta emisiunea „Întâlnire la malul mării”, Cosmina Păsărin a fost demisă de TVR, după ce imagini în care aceasta dansa lasciv cu un microfon au fost publicate de presa tabloidă. Conducerea Televiziunii Române a considerat atunci că comportamentul prezentatoarei ca fiind neadecvat şi nepotrivit din punct de vedere moral. Cosmina a susţinut că nu a fost vorba de niciun dans erotic şi că presa tabloidă au exagerat prezentarea subiectului. Cu toate acestea, bruneta a fost demisă, iar acum este vedeta Antenei 2.
Cătălina Matei