Enrique Iglesias şi Jorge Drexler, marii câştigători ai Galei Latin Grammy

De: Cătălina Matei / 22.11.2014, 08:00
Enrique Iglesias şi Jorge Drexler, marii câştigători ai Galei Latin Grammy
Enrique Iglesias şi uruguayanul Jorge Drexler au fost marii câştigători ai galei premiilor muzicale anuale Latin Grammy, desfăşurată joi seară, ceremonie în cadrul căreia anunţul lui Barack Obama privind noua strategie legată de imigraţie a jucat un rol important.
Enrique Iglesias a câştigat trei premii Latin Grammy, inclusiv pentru cântecul anului, în timp ce Drexler şi cântăreaţa franco-chiliană Ana Tijoux au obţinut premiul pentru înregistrarea anului, pentru cântecul „Universos Paralelos”.
 
Regretatul chitarist de flamenco Paco de Lucia, al cărui album „Cancion Andaluza” a fost desemnat albumul anului, a câştigat două distincţii Latin Grammy, acestea fiind cele mai importante premii din industria muzicală latino. Paco de Lucia a murit în februarie, la vârsta de 66 de ani, din cauza unui infarct.
 
Noul ordin executiv (echivalentul ordonanţei de urgenţă, n.r.) al lui Barack Obama privind imigraţia, care ar putea permite ca aproximativ cinci milioane de persoane stabilite ilegal să rămână şi să muncească în Statele Unite ale Americii a fost un subiect la fel de important ca şi muzica, în cadrul ceremoniei de premiere transmise în direct de la Las Vegas.
 
Debutul galei Latin Grammy a fost întârziat pentru a fi difuzat discursul lui Obama legat de ordinul executiv privind imigraţia, o problemă foarte importantă pentru comunitatea latino din Statele Unite ale Americii.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Publicul a aplaudat discursul preşedintelui american, iar Enrique Iglesias şi-a spus punctul de vedere privind această chestiune, în timp ce mulţumea pentru premiul pentru cântecul anului, obţinut pentru piesa „Bailando”, într-un mic discurs susţinut în cadrul unei transmisiuni directe de la Paris.
 
„Aceasta nu este o seară istorică doar pentru artiştii latino, ci pentru toţi membrii comunităţii latino din Statele Unite”, a spus Iglesias, în vârstă de 39 de ani.
 
Cântăreţul columbian Carlos Vives, care a câştigat două distincţii, şi-a încheiat discursul de acceptare pentru premiul pentru cel mai bun album tropical, „Mas + Corazon Profundo”, dedicându-i premiul lui Barack Obama.
 
Cea de-a 15-a ediţie a premiilor Latin Grammy, transmisă în Statele Unite ale Americii de reţeaua de televiziune de limbă spaniolă Univision, a fost prezentată de actorii mexicani Jacqueline Bracamontes şi Eugenio Derbez. Câştigătorii sunt desemnaţi de membrii cu drept de vot ai Latin Academy of Recording Arts and Sciences.
 
Cântăreaţa de origine venezueleană Mariana Vega a câştigat premiul pentru debut, iar cântăreţul spaniol Joan Manuel Serrat, în vârstă de 70 de ani, a câştigat titlul de omul anului, pentru cariera sa.
Grupul eclectic Calle 13, din Puerto Rico, a obţinut două premii.
 
Potrivit  Mediafax, Gala de premiere a inclus şi recitaluri din partea lui Ricky Martin, care a interpretat piesa „Adios” şi un duet cu trupa mexicană Camila, pe balada „Perdon”, şi a chitaristului americano-mexican Carlos Santana, care a cântat piesa „Oye 2014”, o versiune remixată a hitului „Oye Como Va” alături de rapperul Pittbul.