Epidemia de Ebola se răspândește rapid în lume

De: Carmen Ulian / 31.07.2014, 15:40
Epidemia de Ebola se răspândește rapid în lume
Epidemia de Ebola din Africa de vest se agravează și riscă să afecteze și alte țări, a avertizat directorul de operațiuni al organizației Medecins sans frontieres (MSF), Bart Janssens. România nu se află în pericol.

„România nu a avut și nu are înregistrate cazuri de infecție cu virusul Ebola, dar situația existentă în Africa de Vest privind apariția focarelor de infecție cu virusul EBOLA se află în atenția și monitorizarea autorităților din România încă din luna februarie 2014. Totodată, Ministerul Sănătății a transmis către Unitățile de Primiri Urgențe informări privind simptomatologia afecțiunii pentru creșterea gradului de vigilență. De asemenea, s-au transmis informări și către Poliția de Frontieră”, a precizat Ministerul Sănătății, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătății (MS), România nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, astfel că pasagerii din această zonă ajung pe alte aeroporturi, unde călătorii sunt monitorizați.

„În acest moment, recomandăm populației să respecte recomandările Centrului Național de Boli Transmisibile și cele ale Ministerului Afacerilor Externe privind călătoriile în zonele afectate.

Citește mai multe detalii despre boala ebola, pe Mediafax.ro