Epidemia de holera din Haiti a reaparut

De: MediafaxFoto / 12.10.2011, 09:35
Epidemia de holera din Haiti a reaparut
Epidemia de holera care afecteaza Haiti de un an este pe cale sa reapara in sudul tarii, unde s-au inregistrat aproximativ 20 de decese din cauza acestei boli.

In ultimele zile, sapte persoane au murit in comuna Anse d’Hainault, cinci in localitatea Fond Cochon si patru in Irois, in timp ce noi pacienti au fost spitalizati, a declarat Silvera, responsabil regional pentru Protectia civila haitiana, care a aratat ca alte victime au mai fost inregistrate in localitati mai izolate.

Aceasta reaparitie a epidemiei ar fi provocata si de inrautatirea conditiilor meteorologice in ultimele 48 de ore, cu importante ploi care au provocat inundatii si alunecari de teren.

Biroul de coordonare a afacerilor umanitare al ONU, OCHA, a mentionat intr-un raport recent o reducere a cazurilor de holera, subliniind totusi ca „datele s-ar putea schimba din cauza sezonului ploios”.

De la aparitia sa in Haiti, epidemia de holera a provocat peste 6.500 de victime si sute de mii de cazuri, aproape 500.000, au fost inregistrate in spitalele si centrele de tratament.

Tags: