Eric Johnson, din “Ofiţeri începători”: “Port cravată ca să par serios”

De: Mioara Tronaru, Nicoleta Nicolae / 17.11.2011, 14:12
Eric Johnson, din “Ofiţeri începători”: “Port cravată ca să par serios”
”Ofiţerii începători” au intrat deja în cel de-al doilea sezon de apărat legea şi de dat piept cu lumea plină de pericole a străzilor marelui oraş. Asta în scenariu, despre ce se întâmplă pe platourile de filmare ale serialului, ne vorbeşte frumuşelul Eric Johnson.

– Cum este să fii bărbatul chipeş din serial?
Cred că sunt mai mulţi bărbaţi atrăgători în serial. Este interesant. Îmi place începutul sezonului când port numai costume lucioase şi fermecătoare. A fost foarte amuzant. Nu sunt atât de fermecător în viaţa reală. Nu sunt deloc George Clooney sau James Bond. Eu dau dovadă de prea mult entuziasm şi sunt cu adevărat zăpăcit, aşadar să fiu fermecător şi curtenitor este o iluzie pentru mine.

– Care ar fi rolul tău de vis?
Cred că un rol de vis ar fi un şerif al Vestului Sălbatic într-o producţie western.

– „Deadwood”?
Probabil… Idea de a susţine o lege morală într-o perioadă lipsită de legi când lupţi pentru ceea ce este drept în ciuda circumstanţelor… Mi-ar plăcea. Mi-ar plăcea şi un rol de viking. Ar fi foarte interesant.

– Ai făcut două scurtmetraje. Toţi actorii visează să facă filme?
Nu ştiu, dar este ceva de care am fost întotdeauna pasionat. Când eram în generală, ne făceam propriile filme, în loc să facem prezentarea cărţilor pentru şcoală, făceam un film. Aşadar, este ceva în care am investit dintodeauna. Nu ştiu dacă fiecare actor doreşte să facă un film. Fiind actor, nu ai un control foarte mare asupra vieţii tale. Aştepţi mereu o serie de răspunsuri afirmative înainte de a te apuca de treabă.

– Când eşti refuzat, o iei personal sau este doar o slujbă?
Nu. Nu este doar o slujbă, pentru că investeşti în asta, dar sunt atât de multe lucruri asupra cărora nu deţii controlul: timpul de difuzare, cum este promovat de canal, cum recţionează audienţele… Tot ce poţi să faci este să dai tot ce-i mai bun din tine pe platourile de filmare. Dacă faci asta şi apoi eşti înlocuit, nu trebuie să-ţi fie ruşine pentru că nu a depins de tine. Dacă iei lucrurile personal, va fi foarte greu. Sunt multe lucruri în această industrie care, luate personal, te-ar putea omorî. Te vor mânca de viu.

– Ai multe oportunităţi de a improviza în „Ofiţeri începători”?

Cred că am prea multe. Câteodată schimb o replică, apoi mă gândesc „Imaginează-ţi la ce se gândea scenaristul când urmărea dialogurile?!”. Dacă vreau ceva schimbat, încerc să o spun înainte să filmăm sau de a intra pe platou, deci nu este o surpriză, nu introduc ceva la întâmplare. Aşadar, este luat în considerare de cei care deţin puterea pe platou. Am lucrat la filme în care trebuia să fii foarte precaut cu replicile.

– Îţi faci propriile cascadorii?
Îmi fac toate cascadoriile. Chiar şi în „Flash Gordon” nişte băieţi veneau şi îmi explicau, iar eu spuneam „O să o fac”. Este incitant. Este ceva ce aştept cu nerăbdare. Îmi place să-mi fac propriile cascadorii.

– Ce fel de haine porţi de obicei?
Sunt tipul „blugi şi tricou”. Acum sunt tată, port mai multe cravate pentru a părea că am o slujbă serioasă. Este ciudat să-i explic fetiţei mele ce fac. Mă joc de-a prefăcutul la muncă, asta fac.

Ofiţeri începători se difuzează luni, la Diva Universal