Erik Lincar intre Germania si Italia

Apropo.ro / 20.12.2001, 07:58
Erik Lincar intre Germania si Italia
Dupa oferta din Bundesliga, mijlocasul Stelei a intrat de curînd si în atentia cluburilor italiene Piacenza, Lecce si Venezia Îndepartat din lotul de seniori în urma cu doua luni, cînd, din cauza ca nu a vrut sa-si prelungeasca contractul cu Steaua, antrenorul Victor Piturca l-a exilat


Dupa oferta din Bundesliga, mijlocasul Stelei a intrat de curînd si în atentia cluburilor italiene Piacenza, Lecce si Venezia

Îndepartat din lotul de seniori în urma cu doua luni, cînd, din cauza ca nu a vrut sa-si prelungeasca contractul cu Steaua, antrenorul Victor Piturca l-a exilat la tineret, mijlocasul Erik Lincar a devenit unul dintre cei mai interesanti jucatori pe piata de transferari în aceasta pauza competitionala. Cum în octombrie a împlinit 23 de ani, conform noilor reglementari în materie, el poate pleca din Ghencea în vara, cînd i se termina contractul, fara nici o pretentie financiara din partea ros-albastrilor.

În noiembrie, un impresar german care reprezenta interesele unui club din Bundesliga interesat de transferul lui Lincar, a venit la tratative cu conducerea Stelei. Discutiile au intrat însa într-un punct mort în momentul în care partea româna a solicitat doua milioane de dolari pentru a-i da drumul jucatorului înca din aceasta iarna.

Mai mult, procuratorul Ulrich Fereber a propus chiar o solutie de compromis, o suma de bani numai pentru ca Lincar sa nu ramîna în afara circuitului si sa revina alaturi de echipa de seniori. Solutia a fost însa respinsa de Victor Piturca, din moment ce a continuat sa-l tina pe Lincar în continuare la tineret, fara drept de joc, inclusiv pentru partidele amicale.

De curînd, pentru mijlocasul Stelei au aparut însa si alte oferte, din Italia, de la Piacenza, Lecce si Venezia, se pare prin intermediul ISM, chiar daca jucatorul nu are un contract de reprezentare cu Giovanni Becali. Desi jucatorul nu confirma aceasta varianta, discutii exista, ele fiind deocamdata în faza de tatonare.

Pe de alta parte, înaintea plecarii în vacanta, antrenorul Victor Piturca i-a propus lui Lincar sa revina asupra decizie si sa semneze iar pe doi ani, în schimb oferindu-i posibilitatea includerii în noul contract a unei clauze de reziliere de 1, 2 milioane de dolari.

Desi nu a dat un raspuns ferm noii initiative, sînt sanse minime pentru ca internationalul stelist sa semneze din nou pentru ros-albastri. În conditiile în care italienii, avertizati de pretul cerut de Steaua germanilor, nu vor veni la tratative, se pare ca cea mai plauzibila solutie pentru Lincar ramîne sa parafeze transferul înca din iarna, cînd va intra în ultimele 6 luni de contract cu Steaua, urmînd sa plece spre noua destinatie abia dupa încheierea campionatului.

Piturca l-a sunat pe Ganea
Aflat de cîteva zile în Germania, unde obisnuieste sa mearga în vacante, antrenorul Victor Piturca l-a sunat si pe Ionel Ganea. Se pare ca managerul Stelei ar fi interesat sa-l aduca în Ghencea pe internationalul de la VfB Stuttgart, în conditiile în care atacantul este în ultimul timp într-o relatie nu prea cordiala cu actualul sau club, care l-a pus pe lista de transferari si în vara trecuta. Jucatorul a negat însa ca ar fi vorbit cu Piturca. „Si daca ar fi interesat, nemtii vor bani seriosi pe mine. Pentru transfer ar fi vorba de minimum 5 milioane de marci, plus salariul meu, pe care nu vad cum sa mi-l plateasca cineva din România”, a spus Ganea.

Paraschiv a învatat sa schieze
Stelistii Trica, Pompiliu Stoica, Nae si Paraschiv profita de vacanta, în aceasta saptamîna luînd cu asalt statiunile montane. Ultimul dintre ei a fost la Predeal, iar într-una din zile si-a angajat un instructor care sa-l învete sa schieze. „Dupa cîteva ore eram ‘profesor’. Am mai cazut de 3-4 ori, dar pîna la urma am prins miscarile. Este o senzatie super”, a spus Paraschiv dupa aventurile de pe pîrtia Clabucet.

Vina împartita
Pe unul dintre site-urile neoficiale ale gruparii din Ghencea, www.steaua.com, a fost lansat un sondaj de opinie cu întrebarea „Cine e vinovat de situatia actuala a Stelei?”. Pîna ieri, raspunsurile celor 1.613 participanti s-au împartit în trei directii: 28 la suta dintre suporteri cred ca Victor Piturca poarta cea mai mare responsabilitate, 35 la suta arata cu degetul catre conducere, acelasi procentaj regasindu-se în dreptul culpei jucatorilor.
Sursa:www.prosport.ro