Eriksson ar putea fi demis din cauza unei aventuri cu secretara FA

Apropo.ro / 27.07.2004, 10:47
Eriksson ar putea fi demis din cauza unei aventuri cu secretara FA
Selecționerul Angliei, Sven Goran Eriksson, ar putea fi demis deoarece a avut o aventura cu secretara Federației Engleze de Fotbal (FA), Faria Alam, informeaza cotidianul "The Sun", în ediția sa electronica. Presa engleza a scris, în urma cu o saptamîna, ca Eriksson a

Selecționerul Angliei, Sven Goran Eriksson, ar putea fi demis deoarece a avut o aventura cu secretara Federației Engleze de Fotbal (FA), Faria Alam, informeaza cotidianul „The Sun”, în ediția sa electronica.

Presa engleza a scris, în urma cu o saptamîna, ca Eriksson a înșelat-o pe prietena sa Nancy Dell’Olio cu Faria Alam. Tehnicianul a calificat atunci aceasta informație drept „aberanta”, iar FA a remis imediat un comunicat în care a dezmințit știrile din presa. Vineri, oficialilor FA li s-au aratat cîteva mesaje trimise prin e-mail de Faria Alam unor prieteni, în care era detaliata relația ei cu Eriksson. Alam a spus însa ca mesajele erau falsificate, iar FA a mai remis un comunicat de dezmințire a presupusei aventuri dintre antrenor și secretara. Experții IT au stabilit însa ca mesajele trimise prin poșta electronica nu erau falsificate, iar Faria Alam a recunoscut, în cele din urma, ca a avut o relație cu Eriksson.

Potrivit „The Sun”, Faria Alam a dezvaluit ca a avut o aventura și cu președintele executiv al FA, Mark Palios, care de asemenea ar putea fi demis. 

„În mod sigur, Consiliul de Conducere al FA va cere explicații. Cred ca atunci cînd începi sa minți, este grav. Este ceva ce trebuie analizat”, a declarat Dave Richards, membru al Consiliului de Conducere a FA.

Un alt membru al consiliului, care a cerut ca numele sa nu îi fie menționat, a spus ca situația creata este jenanta. „Este jenant atunci cînd faci o declarație, pentru ca apoi sa o dezminți. Oamenii își pot pierde funcțiile din cauza aceasta”, a spus oficialul FA.

Faria Alam, în vîrsta de 38 de ani, va fi demisa în cursul acestei saptamîni. Ea este plecata în vacanța, dar a fost chemata la sediul FA.

„The Sun” noteaza ca, în cazul în care Eriksson va fi demis, FA îi va cere antrenorului formației Middlesbrough, Steve McClaren, sa preia postul de selecționer.

Mediafax