Eriksson: Este foarte greu sa pierzi la penaltiuri

Apropo.ro / 25.06.2004, 09:56
Eriksson: Este foarte greu sa pierzi la penaltiuri
Selecționerul Angliei, Sven Goran Eriksson, a declarat ca înfrîngerea suferita în fața Portugaliei, dupa executarea loviturilor de departajare, este foarte greu de acceptat, deoarece jucatorii sai au evoluat bine în meciul din sferturile de finala ale Campionatului European. "Din

Selecționerul Angliei, Sven Goran Eriksson, a declarat ca înfrîngerea suferita în fața Portugaliei, dupa executarea loviturilor de departajare, este foarte greu de acceptat, deoarece jucatorii sai au evoluat bine în meciul din sferturile de finala ale Campionatului European.

„Din pacate am pierdut la penaltiuri, iar acest lucru este greu de acceptat. Am avut ghinion, dar acesta este fotbalul. Jucatorii mei au fost fantastici și nu am nimic sa le reproșez. Este foarte greu sa pierzi astfel. Portugalia a obținut egalarea și a dus meciul în prelungiri și, din nefericire pentru noi, au transformat un penalti în plus și noi nu vom merge în semifinale. Portugalia a avut posesia mingii, dar nu prea a avut ocazii”, a spus Eriksson.

Referitor la golul anulat lui Campbell, în minutul 90 al meciului, selecționerul Angliei a precizat ca, de pe banca tehnica, acesta a parut gol valabil. „De pe banca tehnica, acel gol parea valabil, dar nu am vazut reluarea la televizor, astfel ca nu pot sa comentez”, precizat Eriksson.

La rîndul sau, atacantul englez Michael Owen s-a aratat extrem de dezamagit ca Anglia a pierdut din nou în urma loviturilor de departajare, dupa experiențele de la Cupa Mondiala din 1990 și 1998 și de la Campionatul European din 1996.

„Este o mare decepție. Înca o data sîntem eliminați la loviturile de departajare. Același lucru s-a întîmplat la Cupa Mondiala din 1998, în fața Argentinei, cînd, la fel ca și astazi, un gol valabil marcat de Campbell ne-a fost refuzat. Astfel de turnee se desfașoara la fiecare doi ani (incluzînd Cupa Mondiala) și deci nu va puteți aștepta sa cîștigam de fiecare data. Dar faptul ca am pierdut din nou la penaltiuri este o mare dezamagire. Trebuie sa recunoaștem totuși ca portughezii au executat foarte bine loviturile de departajare”, a spus Owen.

Anglia a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European, fiind învinsa, joi, în sferturi, de echipa Portugaliei, cu scorul de 8-7, dupa executarea loviturilor de departajare, dupa ce la finalul timpului regulamentar a fost 2-2.

Mediafax