Ernest Fazekas şi Mihai Livadaru – Matinalii de la InfoPro

De: Cătălina Matei / 28.01.2008, 00:00
Ernest Fazekas şi Mihai Livadaru - Matinalii de la InfoPro
Cum să începi ziua bine dispus? Se iau doi realizatori săriţi de pe fix, plini de umor, asezonaţi cu ceva ştiri de prin ziare şi se ”fierb” la foc continuu, pe calea undelor FM, timp de patru ore... de la 6 dimineaţa pînă la 10! La Radio InfoPro! Ernest şi Mihai sînt cele două voci-vedete ale matinalului ”Urechile sus!”... ”Omul trebuie să găsească, de dimineaţă, un motiv ca să zîmbească. Dacă nu-l găseşte, i-l dăm noi!”.

Ernest Fazekas realizează matinalul de la InfoPro de doi ani, însă de anul trecut este ”ajutat” on air de Mihai Livadaru, producător în acelaşi post de radio. O ”reţetă” binecunoscută pentru orice post de radio… Aparent! ”E greu să găseşti un cuplu bun de matinal. De ce trebuie să fie neapărat doi? Pentru că printr-o conversaţie atragi mai mulţi ascultători”, explică Ernest, în timp ce Mişu, alias colegul Livadaru, completează cu umor: ”De ce bărbaţi la radio? Pentru că bărbaţii sînt cei mai buni bucătari, pentru că bărbaţii sînt cei mai buni creatori de modă, pentru că bărbaţii sînt cei mai buni amanţi…”. În fiecare dimineaţă, cei doi îşi îndeamnă ascultătorii să ţină ”Urechile sus!” şi să prindă cele mai haioase poante, dar şi comentariile legate de ştirile din ziare, la rubrica ”Revizia presei”. Ascultătorii îşi pot exprima opiniile prin SMS-uri. ”Nu e o noutate formula de matinal de radio cu doi realizatori, pe care o practicăm şi noi. Însă noi ne îndreptăm poantele spre zona socialului, nu spre politic. Aşa ajungem să vorbim despre cum poţi să scoţi un şoarece din bordul maşinii. Vorbim despre orice… De exemplu, cum să te duci la munte în doi? Dacă te duci cu nevasta, ce se întîmplă? Te cerţi?”, se amuză Ernest. Ce răspunsuri primesc de la ascultători? ”

. Sau la întrebarea , am primit un răspuns de genul: ”, povesteşte Mişu.

Oda Elodiei – Hitul InfoPro!
Matinalii de la InfoPro au lansat la sfîrşitul lui 2007 un hit de mare amploare… ”Oda Elodiei”, un cover cu versuri ”sărite de pe fix”. Şi, pentru că a avut mare succes în rîndul ascultătorilor, echipa ”săriţilor” a filmat şi un videoclip, producţie ce poate fi descărcată de pe site-ul InfoPro-ului. ”Ideea a pornit de la colegul nostru, Cristian Matei, cel care realizează şi rubrica . Şi am convenit că trebuie să fie un cover cu versuri la mişto – o parodie. Am pornit de la un vers şi, a doua zi, Ernest a venit cu piesa gata făcută. Am ales-o pe Elodia pentru că era subiectul zilei. Mă rog, este subiect naţional cu termen nelimitat. Adică pînă o găseşte!”, concluzionează Mişu. Şi, pentru că prestaţia lui Ernest, pe plan muzical, este ”bestială”, tocmai a ieşit pe piaţă… cel de-al doilea hit! Ernest cîntă despre dezăpezire. Tot un cover… de data aceasta după Lucian Viziru. Cu siguranţă, realizatorul de la InfoPro mizează şi pe calităţile sale de actor – meseria sa de bază. ”Omul e sătul de atîtea ştiri serioase pe care le vede seara, la televizor. Dimineaţa, are nevoie de altfel de informaţii, are nevoie să fie bine dispus, să-şi înceapă ziua mai bine. Omul trebuie să găsească, de dimineaţă, un motiv ca să zîmbească. Dacă nu-l găseşte, i-l dăm noi!”, declară cei doi matinali.

Dacă Ernest are mai multă vechime în cîmpul muncii… unui bărbat însurat, adică din 2006, Mihai e proaspăt ”admis” în domeniu. Mai bine zis, în toamna anului trecut s-a căsătorit cu Ioana Muntean, prezentatoarea Ştirilor de weekend de la PRO TV: ”Chiar trebuie să mă duc să-mi dea statul cei 200 de euro, pentru tinerii căsătoriţi!”, se amuză Mişu.

Pe lîngă SMS-uri, matinalul de la InfoPro – ”Urechile sus!”, promovează şi serviciul breaking mess, în care, prin intermediul yahoo messenger, ascultătorii primesc ştiri de ultimă oră. De asemenea, prin pagina dedicată emisiunii pe www.infopro.ro, pot pune poze şi filmuleţe, dar au şi posibilitatea să reasculte cele mai bune momente ale emisiunii din ziua respectivă.