Erste cauta presedinte executiv pentru BCR

Apropo.ro / 11.02.2008, 09:34
Erste cauta presedinte executiv pentru BCR
Austriecii de la Erste Bank sunt in plin proces de triere de CV-uri si referinte pentru selectarea celor mai potriviti candidati pentru pozitia de CEO al BCR.

Austriecii au ajuns la concluzia ca le trebuie un nume local de anvergura, dar se uita si la straini. Austriecii de la Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, sunt in plin proces de triere de CV-uri si referinte pentru selectarea celor mai potriviti candidati pentru pozitia de CEO al celei mai mari banci romanesti, afirma surse bancare.

In prezent, interimatul de dupa demisia lui Nicolae Danila este asigurat de Manfred Wimmer, fostul director de strategie al Erste. Durata interimatului nu a fost clar definita, insa sursele citate afirma ca Wimmer nu si-ar dori un mandat integral la BCR, din considerente de ordin personal, preferand vechea sa pozitie la Erste. Wimmer a confirmat ca austriecii cauta unui succesor definitiv pentru Danila.

Pe lista bancherilor avuti in vedere de Erste figureaza Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania, si Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac Bank.

Niciunul nu confirma insa ca ar fi discutat cu reprezentantii Erste despre preluarea conducerii celei mai mari banci locale. De altfel, Wimmer afirma ca nu este obligatoriu ca noul CEO al BCR sa fie roman, iar austriecii chiar au inceput sa evalueze si CV-uri ale unor expati. Pe piata exista opinii conform carora la conducerea BCR ar fi potrivit un bancher strain, care sa nu mai fi lucrat in sistem si sa nu aiba astfel legaturi cu interesele locale. Sefia BCR este cea mai puternica pozitie din sistemul bancilor comerciale.