Erupție violentă a vulcanului Mayon, din Filipine

De: Marian Andrei / 07.05.2013, 09:24
Erupție violentă a vulcanului Mayon, din Filipine
Unul dintre cei mai activi vulcani filipinezi a erupt azi, eliberând o coloană uriașă de cenușă și roci în atmosferă. Autoritățile spun că este posibil ca erupția să fi făcut deja cinci victime.

Oficiali locali au anunțat că pe versanții Muntelui Mayon se aflau aproximativ 20 de ghizi și turiști, inclusiv străini, în momentul în care vulcanul a început să erupă, a declarat Eduardo del Rosario, directorul Consiliului pentru gestionarea catastrofelor naturale.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

„Potrivit ultimelor informații, cinci persoane au murit, iar șapte au fost rănite„, a anunțat del Rosario, adăugând că echipele oficiale de intervenție nu au confirmat încă numărul victimelor.

„Nu avem identitatea celor care ar fi fost uciși sau răniți și nu știm dacă sunt filipinezi sau străini„, a precizat el.

Un operator de turism a declarat că agenția sa a căutat să salveze cinci turiști străini care au plecat să escaladeze vulcanul cu unul dintre ghizii săi, cu puțin înainte de erupție. „Ploua cu pietre, ca în infern. S-a întâmplat dintr-o dată, fără avertisment, iar grupul se afla la aproximativ 500 de metri de crater în momentul erupției”, a spus operatorul..

Muntele Mayon, celebru în Filipine pentru conul său aproape perfect, a erupt de 48 de ori în ultimii 400 de an, cea mai tragică erupție producându-se în 1814, când aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise de lavă.