Escalop de vițel umplut cu ou

Apropo.ro / 21.05.2004, 11:06
Escalop de vițel umplut cu ou
Ingrediente pentru 4 portii: 4 escalopuri fine de vițel, 4 felii de jambon, 4 oua, 1 ceapa, 1 cațel de usturoi, 4 linguri ketchup, 100 ml vin alb, 1 lingurița zahar, tarhon, patrunjel verde, marar verde, cimbru, sare, piper. Preparare: Se fierb ouale 8-10 minute, se clatesc

Ingrediente pentru 4 portii:
4 escalopuri fine de vițel, 4 felii de jambon, 4 oua, 1 ceapa, 1 cațel de usturoi, 4 linguri ketchup, 100 ml vin alb, 1 lingurița zahar, tarhon, patrunjel verde, marar verde, cimbru, sare, piper.

Preparare:
Se fierb ouale 8-10 minute, se clatesc cu apa rece și se curața de coaja. Escalopurile se bat ușor cu ciocanul de șnițele, se condimenteaza cu sare și piper și se întind pe planșeta. Deasupra se pune cate o felie de jambon și cate un ou fiert. Se ruleaza cu grija și se fixeaza cu o scobitoare, ca sa nu se desfaca. Într-o cratița cu fundul gros, se înfierbanta o lingura de ulei, se introduc escalopurile umplute și se frig, la foc tare, pana se rumenesc pe toate parțile.

Se scot din cratița, iar în grasimea ramasa se calește ceapa și usturoiul taiate felii subțiri. Cand încep sa se rumeneasca, se adauga ketchup, sare, piper, dupa gust, zahar, condimente și se lasa sa fiarba, la foc iute, 5 minute. Se adauga vinul, se amesteca bine, apoi se adauga escalopurile rumenite și se lasa sa fiarba, la foc mic, 25 de minute. Se servesc calde, cu garnitura de paste sau orez.