Este adevărat! Fericirea aduce bani

Apropo.ro / 07.01.2013, 15:45
Este adevărat! Fericirea aduce bani
Banii îi fac pe oameni mai fericiți, cu o măsură, dar știați că și fericirea aduce după sine banii?

Un studiu realizat recent arată că nu doar banii aduc fericirea, ci și inversa este valabilă: oamenii fericiți câștigă mai mulți bani.

Într-un studiu efectuat pe mai bine de 10.000 de americani, cei care au trăit zilnic mai multe emoții pozitive și care s-au declarat mai satisfăcuți de propriile vieți în adolescență câștigau mai mulți bani la vârsta de 29 de ani.

Studenții care s-au descris ca fiind mai fericiți la vârstele de 16 și 18 ani și care s-au declarat satisfăcuți de viața lor la vârsta de 22 de ani câștigau mai mulți bani la vârsta de 29 de ani. Pe o scară de 1 la 5, o creștere cu un punct în satisfacție la vârsta de 22 de ani ducea la un venit suplimentar de 2.000$ la vârsta de 29 de ani. Venitul mediu era de aproximativ 35.000$.

A fi foarte fericit ajută mult: cei care s-au declarat „foarte fericiți” în adolescență câștigau cu 10% mai mult decât media. A fi nefericit e mult mai periculos, însă – cei care s-au declarat în adolescență „profund nefericiți” câștigau cu 30% mai puțin decât media, a relevat studiul.

Citește mai multe detalii despre fericirea atrage banii, pe Descoperă.ro