Esti gata sa scoti la imprimanta mancare reala?

Apropo.ro / 13.09.2011, 16:41
Esti gata sa scoti la imprimanta mancare reala?
Tocmai ce ne ajustam cu ideea imprimantelor 3D, cercetatorii de la Cornell Creative Machines Lab lucreaza de zor la o masinarie capabila sa imprime mancare, la propriu.

Pentru unii gatitul este o adevarata corvoada si daca ar putea avea un buton pe care sa il apese si sa iasa mancarea singura, ar fi genial! Se pare ca nu mai este o idee atat de nebuna deoarece cercetatorii de la Cornell Creative Machines Lab deja scot la imprimanta diverse alimente, in testele lor.

Momentan acestia produc burger 3D cu „straturi lichide de ketchup si mustar”. Cat de bune sunt la gust produsele create de acestia nu se stie inca insa scoaterea la imprimanta a unor alimente sub diverse forme ar putea ajuta parintii sa isi convinga copii sa manance mai sanatos.

„Imprimantele CCML necesita cerneluri comestibile si schite numite FabApps. Aparatul printeaza mancarea folosind cartuse multiple, facand linie dupa linie in functie de forma dorita. Schitele electronice specifica exact destinatia fiecarui material” spunea Hod Lipson, seful proiectului.

Tot acesta a mai declarat ca grupul Cornell a facut echipa cu Institutul Culinar Francez pentru a crea noi alimente si forme diferite ale celor deja existente, cu elemente noi.

Lipson considera ca in viitorul apropiat imprimarea alimentelor va permite bucatarilor sefi sa creeze si sa inoveze mult mai rapid retete noi cu care sa incante pana si cei mai duri critici din domeniul alimentar.