Ești născut în aprilie? Află care e floarea ta!

De: Mihaela Enache / 24.04.2013, 12:00
Ești născut în aprilie? Află care e floarea ta!
Luna aprilie corespunde din punct de vedere al zodiacului floral, Margaretei. Asta înseamnă că toate persoanele născute în luna aprilie au această floare asemănătoare soarelui ca și floarea lor de naștere.

Margareta are peste 20.000 de specii native din Europa, America de Nord și America de Sud. Floarea este foarte vândută de florari datorită popularității sale, dar mai ales pentru că este cultivată peste tot în lume.

1. Originea numelui

Numele științific pentru margaretă este „Bellis perennis”. Numele Margaretei, „Daisy” în engleză, este o versiune modificată a numelui „Day”s Eye”. Acest lucru se datorează faptului că Margareta își închide petalele în timpul nopții și le deschide în timpul zilei. Margareta mare are și alte nume, în funcție de regiunea geografică specifică.

2. Aspect

Floarea de naștere a lunii Aprilie este o plantă non-lemnoasă, ce crește aproape de sol. Frunzele au, în general, formă de lingură, de până la 2-5 centimetri lungime, de culoare verde. Florea lunii Aprilie este multi-petalată și cele mai multe dintre versiunile acesteia au mijlocul de culoare galbenă. Margaretele sunt disponibile în mai multe culori. Capul florii, de obicei cu un diametru de până la 2-3 centimetri, are mici granule de culoare galbenă, care atrag insectele. Margaretele sunt numite și flori compozite, datorită structurii lor complexe.

3. Semnificația simbolică

Floarea nașterii pentru luna Aprilie simbolizează inocența și fericirea. Margareta mai reprezintă și modestia, o natură inocentă și dragostea loială.

4. Trăsături de personalitate

Persoanele care au ca floare de naștere Margareta sunt, în general, persoane inteligente. Ei cred în răspândirea bucuriei și zâmbesc tuturor celor din jur. Cei născuți în aprilie posedă calități excelente de lideri, pe care le folosesc foarte bine pentru a reuși în viață. Nativii din luna Aprilie sunt persoane vesele, optimiste și relaxate prin firea lor.

5. Importanța specială de sărbători/la evenimente

Margaretele sunt adesea purtate la ocazii și evenimente speciale. Colorată și frumoasă, floarea este foarte utilizată în realizarea buchetelor pentru ocazii precum nunți sau zile de naștere. Floarea lunii Aprilie este folosită și în decorațiuni pentru petreceri.

6. Interesant de știut

Margaretele sunt disponibile în întreaga lume, cu excepția Antarcticii. Ele prezintă o inflorescență caracteristică.