Ești obez? Biletul de avion e mai scump!

De: Marian Andrei / 04.04.2013, 11:40
Ești obez? Biletul de avion e mai scump!
În timp ce marile companii aeriene taxează suplimentar bagajele, o companie mică din Pacificul de Sud taxează pasagerii în funcție de... greutatea corporală.

Călătorii care folosesc serviciile liniei aeriene Samoa Air Ltd. pentru scurte zboruri internaționale spre Samoa Americană trebuie să plătească 92 de cenți pe fiecare kilogram din greutatea corporală.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Samoanii sunt recunoscuți pentru dimensiunile impresionante, aproximativ 55,5 la sută din locuitorii cu vârsta de peste 20 de ani fiind considerați obezi, potrivit Organizației Mondiale de Sănătate.

Explicația este simplă: pentru că dispune de o flotă de avioane de dimensiuni reduse, fiecare suportând între trei și 10 pasageri, un client supraponderal ar putea reduce radical capacitatea aeronavei, ceea ce amenință implicit veniturile companiei.

Este un sistem de plată pe greutate și va rămâne așa„, a declarat Chris Langton, CEO al Samoa Air. Potrivit lui Langton, chiar dacă un călător de 160 de kilograme va plăti de patru ori mai mult față de unul care cântărește 40 de kilograme, compania va asigura mai mult spațiu pentru persoana cu greutatea mai mare.

Pasagerii care își rezervă online locurile pentru o călătorie cu Samoa Air trebuie să furnizeze greutatea aproximativă a corpului și pe cea a bagajului. În plus, cei care se gândesc să mintă în privința greutății sunt avertizați pe website să vor fi cântăriți înainte de îmbarcare, o practică standard pentru călătoriile cu aeronave de mici dimensiuni.

Spre comparație, companiile din Statele Unite le cer pasagerilor care nu încap pe un scaun obișnuit din avion să cumpere un bilet în plus.