Ești rău-platnic? Atunci poți urca 100 de etaje pe scări!

De: Marian Andrei / 13.02.2014, 14:30
Ești rău-platnic? Atunci poți urca 100 de etaje pe scări!
Rezidenții din cea mai înaltă clădire de pe glob, Burj Khalifa, au fost amenințați de administratorul clădirii că vor urca pe scări dacă nu își plătesc utilitățile.

Deși pare un vis să locuiești în cea mai înaltă clădire construită vreodată de om, acest lucru se poate transforma foarte ușor într-un coșmar.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Potrivit presei, Emaar Properties, dezvoltatorul imobiliar care administrează clădirea, i-a atenționat pe rezidenții turnului Burj Khalifa că trebuie să achite „taxele care asigură gestionarea perfectă a zonelor comune și a altor facilități pentru comunitate”. În caz contrar, toate aceste servicii vor fi oprite. 

Începând de duminică, rezidenților care nu au plătit aceste taxe (unii chiar din 2012) li s-a dezactivat cardul de acces, aceasta însemnând imposibilitatea de a folosi garajul, sălile de sport, piscinele și terenurile de tenis. Mai mult, cardurile de acces dezactivate nu mai permit nici folosirea ascensoarelor sau a instalațiilor de aer condiționat.

„Cei care au plătit vor putea folosi fără restricții zonele comune ale clădirii”, se mai arată în comunicatul Emaar Properties.

Ziarul local Național a relatat că restricția, care urma să intre în vigoare sâmbătă, a fost decalată cu o zi.

Taxele pentru servicii, considerate extrem de mari de către proprietari și chiriași provoacă des dispute între aceștia și dezvoltatorii imobiliari.

În Burj Khalifa se află 900 de apartamente de lux închiriate, situate între etajele 12 și 108.

Prețul pentru închirierea unui astfel de apartament (cu un singur dormitor) este, potrivit agențiilor imobiliare, de 55.000 de dolari anual, la care se adaugă taxe pentru servicii de 25.000 de dolari anual.