Ești urât? Stai la masă în colțul restaurantului!

Apropo.ro / 08.11.2013, 11:50
Ești urât? Stai la masă în colțul restaurantului!
Frații Thierry și Gilbert Costes, care administrează două restaurante de lux din Paris, Le Georges și Café Marly, au fost acuzați de snobism estetic după ce două foste angajate au dezvăluit că oaspeții sunt așezați la mese în funcție de... aspectul fizic.

Cele două femei spun că angajații au primit instrucțiuni clare să ofere locurile mai bune la mese clienților cu aspect fizic plăcut.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile

„Cei care arată bine sunt conduși la locurile mai bune, astfel încât poată fi văzui de ceilalți, iar cei care arată mai puțin bine sunt conduși spre locurile din colțurile sălii”, au declarat cele două foste angajate.

Acestea au precizat că aceeași regulă se aplică și personalului, femeile care doresc un post la aceste restaurante trebuind să aibă înălțimea și fizicul unui top-model.

Grupul Costes, condus de frații Thierry și Gilbert Costes, deține mai multe restaurante și cafenele din Paris, precum și hoteluri și cinematografe.

Gilbert Costes și-ar fi făcut un obicei din instruirea personalului cu privire la „principiile de frumusețe” ale grupului Costes: „Dacă oamenii arată bine, îi așezați aici, dacă nu, îi așezați dincolo„, pentru că „Toată lumea îi vede când intră, ne strică imaginea”.