Estonia cere ajutorul Rusiei pentru a identifica autorii atacurilor

Apropo.ro / 07.06.2007, 09:58
Estonia cere ajutorul Rusiei pentru a identifica autorii atacurilor
Estonia cere ajutorul Rusiei pentru a-i identifica pe cei responsabili de o serie de atacuri asupra retelei de Internet din statul baltic, a declarat miercuri premierul eston, Andrus Ansip, citat de Reuters. "Este clar ca este vorba despre o activitate infractionala. Sper ca

Estonia cere ajutorul Rusiei pentru a-i identifica pe cei responsabili de o serie de atacuri asupra retelei de Internet din statul baltic, a declarat miercuri premierul eston, Andrus Ansip, citat de Reuters.

„Este clar ca este vorba despre o activitate infractionala. Sper ca Rusia sa coopereze în aceste cazuri cu Estonia”, a precizat Ansip. „Este evident ca a fost un atac bine orchestrat împotriva unei tari independente”, a adaugat el.

Atacurile informatice au coincis cu deteriorarea relatilor dintre Moscova si Tallinn, din cauza deciziei autoritatilor estone de a muta un monument sovietic din centrul capitalei. Hotarârea i-a nemultumit pe rusi, care au amenintat ca vor impune sanctiuni.

Atacurile cibernetice au afectat site-uri de Internet din toata Estonia si par sa fi provenit initial din Rusia, desi Kremlinul a negat declansarea unui „razboi informatic” împotriva Estoniei.

Atacul a devenit atât de grav, la începutul lunii mai, încât echipa de interventie rapida din domeniul computerelor, recent înfiintata în Estonia, a trebuit sa blocheze accesul din strainatate la serverele estone.

Mediafax