Ethan Hawke va primi un premiu onorific la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

De: Nicoleta Lepădatu / 05.08.2021, 15:42
Ethan Hawke va primi un premiu onorific la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Festivalul de Film de la Karlovy Vary , unul dintre cele mai importante evenimente ale cinematografiei din Europa de Est şi Centrală, îl va onora pe actorul, regizorul şi scenaristul american Ethan Hawke cu Festival President’s Award, la cea de-a 55-a ediţie, care va avea loc între 20 şi 28 august, conform publicației Variety.

Premiul este acordat actorilor, regizorilor şi producătorilor care „au contribuit într-un mod fundamental la dezvoltarea lumii cinematografiei contemporane”.

„Suntem încântaţi să primim la Karlovy Vary un artist pe care îl admirăm de mult timp. În 2018, KVIFF a omagiat Austin Film Society şi ne bucură să extindem aprecierea faţă de această renumită organizaţie onorând un actor şi un regizor care este atât de apropiat şi conectat de  filmul independent din Texas”, au spus directorul artistic Karel Och şi directorul executiv Krystof Mucha.

Hawke va prezenta în festival thrillerul lui Paul Schrader „First Reformed”, în care interpretează un pastor ce trece printr-o criză de credinţă.

În luna februarie a acestui an Ethan Hawke şi-a lansat romanul „A Bright Ray of Darkness”, în care vorbeşte despre artă şi dragoste, faimă şi dezamăgiri, într-o poveste despre un tânăr ce debutează pe Broadway în „Henric al IV-lea” pe măsură ce căsnicia sa se destramă.

Născut pe 6 noiembrie 1970, în Austin, Texas, Ethan Hawke este un actor, regizor, scenarist şi romancier american. A fost nominalizat de patru ori la premiile Oscar, la categoriile „cel mai bun actor într-un rol secundar”, pentru „Trening Day” (2001) şi „Boyhood” (2014) şi „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru „Before Sunset” (2004) şi „Before Midnight” (2013). A jucat în drama „Juliet, Naked”, regizată de Jesse Peretz. Şi-a făcut debutul regizoral în 2001 cu drama „Chelsea Walls”. „Seymour: An Introduction” este primul documentar regizat de Hawke. Protagonist în filmul „Tesla” (2020), joacă, produce şi este co-scenarist al miniseriei „The Good Lord Bird”, producţie Showtime. Cel mai recent, Hawke a fost co-scenarist, producător şi regizor pentru „Blaze”, inspirat de viaţa compozitorului Blaze Foley.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Mark Ruffalo şi Ethan Hawke, Crime în Boston

Tags: