Eugen Radulescu, director in BNR, are solutia perfecta pentru a iesi din criza

Apropo.ro / 07.10.2011, 12:26
Eugen Radulescu, director in BNR, are solutia perfecta pentru a iesi din criza
Eugen Radulescu, fostul director CEC, actual director in cadrul BNR, a gasit cea mai buna solutie pentru a scoate Romania din criza: impozitarea veniturilor pensionarilor.

Eugen Radulescu este unul dintre acele persoane care au gasit rapid solutia iesirii din criza, sau macar a inaintarii spre iesire, spre deosebire de altii care nu si-au pus aceasta problema.

Din fotoliul sau confortabil, Eugen Radulescu se gandeste la pensionari, insa nu cum sa ii ajute sa duca un trai decent, ba dimpotriva.

Numarul salariatilor sa scada cu 30%

Solutia solutiilor contra-crizei este un fel de maxima la care nu ne-am fi gandit. El vrea ca toate veniturile pensionarilor, inclusiv cele cub 1.000 de lei, sa fie impozitate, si propune scaderea numarului angajatilor cu 30%. Desigur, ca din alte institutii, nu din cea in care lucreaza domnia sa.

El sustine ca in tara noastra sunt „sute de mii de pensionari fraudulosi„.

Impozitarea pensiilor = bani pentru autostrazi

„Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 km de autostrada pe an. (…) In momentul in care a existat o crestere a pensiilor cu 47%, in anul 2008, (…) nu exista nici o resursa pentru asa ceva. De altminteri, Banca Mondiala ne-a atras atentia ca nu avem un sistem de pensii sustenabil”, a afirmat directorul BNR.

Se pare ca acest segment format din pensionari este unul de care Eugen Radulescu se poate lipsi, avand in vedere ca si anul trecut el propunea reducerea pensiilor cu 15%, iar proiectul parea ca este agreat de catre domnul presedinte al tarii.